Počasí dnes10 °C, zítra8 °C
Úterý 23. dubna 2024  |  Svátek má Vojtěch
Bez reklam

V Hradci probíhá unikátní projekt na podporu mládežnické kopané. Mladí fotbalisté se učí správně stravovat

V Hradci probíhá unikátní projekt na podporu mládežnického fotbalu. Jeho cílem je vysvětlit dětem i rodičům nutnost správných stravovacích a pitných návyků pro vrcholový sport, sledovat tělesnou kondici mladých hráčů nebo kompletně sestavit vhodné jídelníčky.

Cílem této iniciativy má být nejen osvojení si správných stravovacích a pitných návyků, ale i prokázání zvýšené výkonnosti, lepší tělesná kondice, eliminace únavy a snížení počtu zranění mladých hráčů. Projekt s klubem FC Hradec Králové realizuje tým profesionálních nutričních terapeutů pod vedením Pavla Suchánka, se kterým spolupracuje řada vrcholových sportovců, včetně mládežnických fotbalových reprezentací U15-U21.

Program pro komplexní výživové poradenství pro mladé fotbalisty, jehož partnerem je společnost ONDRÁŠOVKA, je zaměřen na zdravou výživu, stravování a pitný režim v FC Hradec Králové u hráčů mládežnických kategoriích U7-U19.

„Naším úkolem je vysvětlovat nutnost správných stravovacích a pitných režimů pro vrcholový sport hráčům i rodičům, provádět pravidelná měření tělesného složení a změn v čase, nastavit správná složení jídelníčků včetně pitných režimů nebo kontrolovat jejich dodržování. A samozřejmě také poradit, opravit chyby a odhalit špatné stravovací návyky,“ řekl Pavel Suchánek. Od začátku projektu už s mladými fotbalisty i jejich rodiči uskutečnil několik přednášek, stovky měření a osobních konzultací, společně také upravili jídelníčky a stravovací režimy.

„Vzhledem k tomu, jak intenzivně naši kluci trénují, potřebujeme, aby se správně a zdravě stravovali. Ojedinělé projekty v naší Fotbalové akademii jsou zaměřené právě na to. Věříme, že se vyplatí z pohledu výkonnosti a konkurenceschopnosti našich mladých hráčů i s ohledem na jejich budoucí přechod do seniorských profesionálních kategorií," dodal místopředseda představenstva FC Hradec Králové Richard Jukl.

PSALI JSME: Votroci slavnostně představili projekty Fotbalové akademie 

Autoři | Foto FC Hradec Králové

Štítky fotbal, Votroci, kopaná, stravování, projekt, FC Hradec Králové, fotbalista, Pavel Suchánek, Ondrášovka, Richard Jukl

V Hradci probíhá unikátní projekt na podporu mládežnické kopané. Mladí fotbalisté se učí správně stravovat  |  Fotbal  |  Sport  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.