Počasí dnes29 °C, zítra30 °C
Pátek 6. září 2024  |  Svátek má Boleslav
Bez reklam

Votroci v úvodu ligy přivítají večer Teplice, v sezóně chtějí potvrdit vzestup

Fotbalisté Hradce Králové před novou sezonou pomýšlejí na příčky zajišťující účast v evropských pohárech, zároveň ale zatím nechtějí vyhlašovat přehnané cíle. Východočeši chtějí stabilizovat svou pozici v horní polovině tabulky. Večer v osm hodin v úvodu nového ligového ročníku přivítají na svém stadionu Teplice.

"Vždycky říkám, že ukázaná platí, tyhle předsezonní prognózy nemám rád. Kolem nás všichni posilují, musíme k tomu přistupovat se vším respektem k lize. Musíme začít od 10. místa. Ale samozřejmě si také přeju udělat historický úspěch, teď na jaře jsme od toho byli kousíček. Poháry bych chtěl, ale do sezony vstupujeme se vší pokorou," uvedl sportovní ředitel klubu Jiří Sabou.

"Votroci" v minulé sezoně ovládli nadstavbovou skupinu o Evropu, v rozhodujícím utkání o postup do kvalifikace Konferenční ligy ale podlehli Mladé Boleslavi. Na evropské scéně se naposledy představili v roce 1995, kdy prošli do druhého kola tehdejšího Poháru vítězů pohárů.

"Chci se s Hradcem dostat co nejrychleji do evropských pohárů. Když vezmu, z jakých podmínek jsem odcházel a do jakých jsem se vrátil, tak se to nedá vůbec srovnávat. Potenciál klubu strašně vzrostl, i proto mluvím o pohárech. Pro všechny je to motivace, abychom hráli dobře a dělali lidem radost," přidal ofenzivní univerzál Adam Vlkanova, který se vrátil do mateřského celku po dvou letech a angažmá v Plzni a polském Ruchu Chorzów.

Východočeši odehráli během léta pouze tři přípravné zápasy proti druholigovým soupeřům. Dvakrát remizovali a jednou zvítězili. "Program byl naplánovaný už od předchozího trenéra pana (Václava) Kotala. Nechtěli jsme to měnit, najeli jsme na to," vysvětlil kouč David Horejš.

"Věřím, že příprava byla úspěšná, ale uvidí se samozřejmě až v sezoně. Kluci celou přípravu dobře odpracovali, přístup byl kvalitní. Bylo vidět, že forma je stoupající, i když jsme v generálce proti Táborsku nedali branku. Pro nás je důležité, že se tam objevily prvky, na kterých pracujeme. Máme nějakou vizi, pracujeme na zlepšování systému, pořád zvyšujeme nároky," řekl sedmačtyřicetiletý trenér, po jehož únorovém příchodu se Hradec Králové výrazně zvedl.

Horejš věří, že dokáže nahradit kanonýra Daniela Vašulína, který přestoupil do Plzně. Byl to však jediný výrazný odchod z kádru. Naopak vedle Vlkanovy přišli do ofenzivy ještě Matěj Náprstek z Jablonce s Ondřejem Mihálikem ze Slovácka. Po hostování přestoupili na východ Čech z Plzně obránce Filip Čihák a záložník Samuel Dancák z Mladé Boleslavi.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto FCHK

Štítky Sport, fotbal, první, Hradec Králové

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Votroci v úvodu ligy přivítají večer Teplice, v sezóně chtějí potvrdit vzestup  |  Fotbal  |  Sport  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.