Počasí dnes32 °C, zítra29 °C
Sobota 29. června 2024  |  Svátek má Petr a Pavel
Bez reklam

Dva dny volna stráví Hašek s rodinou, o sestavě na EURO ještě nemá jasno

Trenér české fotbalové reprezentace Ivan Hašek po vítězné generálce proti Severní Makedonii ještě nemá úplně jasno o zahajovací jedenáctce, s níž vyrukuje příští úterý v prvním utkání na mistrovství Evropy proti Portugalsku.

Hašek připustil, že s kolegy vybírají z více hráčů, kteří si řekli o základní sestavu. Šedesátiletý kouč se těší dva dny volna před čtvrtečním odletem do dějiště šampionátu, které stráví s rodinou. 

Reprezentanti gólem v závěru nastavení z penalty vydřeli výhru 2:1 nad Makedonci a navázali na páteční drtivé vítězství 7:1 nad Maltou ze soustředění v Rakousku. "Chci poděkovat klukům nejen za dnešní zápas, ale i za to, jak přistoupili k celé přípravě. I když ten výsledek není velký, tak co se týče zakládání, kombinovaní, jsme možná odehráli zatím nejlepší zápas. Bohužel to často končilo před vápnem, finální fáze nebyla úplně nejlepší. Ještě samozřejmě potřebujeme popracovat, abychom 18. června (proti Portugalsku) byli v topu," řekl Ivan Hašek směrem k zahajovacímu duelu skupiny na Euru.

Jasno o základní sestavě ještě úplně nemá. "Znovu řeknu, že jsem především rád, že máme více možností. Když se podíváte, jak se zápasy hrály, tak vidíte, že je tu více hráčů. Pro nás je to sice těžší, ale příjemněji těžší. Někteří hráči ukázali, že jsou ve formě a patří do základní sestavy. O to těžší je pro nás vybrat těch 11 nejlepších. Někteří hráči si v jednom nebo druhém zápase řekli o základní sestavu," uvedl Hašek.

Na pozici Michala Sadílka, který se v sobotu během předposledního dne soustředění v Rakousku zranil při jízdě na tříkolce, dnes nasadil ve středu zálohy Lukáše Provoda. V úvahu připadal i nováček Lukáš Červ, který ale zůstal na lavičce.

"Lukáš Provod odehrál velmi dobré utkání. Je to tahový hráč, má formu, skoro jako měl před zraněním. Když mluvíme o Lukáši Červovi, mohl bych jmenovat dalších osm nebo kolik. Je škoda, že je jen šest střídání, nedostalo se i na některé další hráče. Lukáš Červ pracuje na tréninku velmi dobře a má šanci dostat se do základní sestavy," uvedl Hašek, který převzal českou reprezentaci v lednu po Jaroslavu Šilhavém.

Jeho svěřence čekají dva dny volna. Ve čtvrtek pak vyrazí do dějiště turnaje na základnu, kterou budou mít u Hamburku. Do Eura vstoupí 18. června proti Portugalsku, dalšími dvěma soupeři ve skupině budou Gruzie a Turecko.

"Dva dny volna strávím s rodinou, těším se na to. Všichni se na to těšíme. I pro hráče jsou ty dva dny důležité, záměrně jsme to takhle naplánovali. Budeme trénovat až po příletu do Hamburku, ta pauza tam je. I proto dnes hráči, kteří nehráli, ještě doběhávali. Hrajeme až 18. června, podle dat, která máme, jsou hráči kondičně na velmi slušné úrovni. Věřím, že všichni budou kondičně i mentálně připraveni na 18. června, kdy to vypukne," řekl Hašek.

Ohodnoť článek

Štítky Sport, fotbal, příprava, ČR, Severní Makedonie, Hašek

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Dva dny volna stráví Hašek s rodinou, o sestavě na EURO ještě nemá jasno  |  Fotbal  |  Sport  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.