Počasí dnes11 °C, zítra9 °C
Úterý 16. dubna 2024  |  Svátek má Irena
Bez reklam

Votroci cestují do severních Čech. Podvečerem hrají s Ústím nad Labem

Hradečtí fotbalisté si dnes udělají výlet do severních Čech. Podvečerem se utkají ve 14. kole naší druhé nejvyšší soutěže s Ústím nad Labem. Na čelo tabulky ztrácí třetí Votroci už 6 bodů. Možnost přiblížit se druhým Budějovicím a první Jihlavě, bude mít parta okolo kapitána Ottmara dnes od 18:00.

Tým z města ležícího na soutoku řek Labe a Bíliny hrál v minulém ročníku druhé nejvyšší soutěže o záchranu. Letos to ale hráči Ústí nad Labem vzali za správný konec. Prvních pět zápasů vyhráli, klopýtnutí příslo až v šestém kole na půdě Českých Budějovic. „Pak svou jízdu trochu zbrzdili tím, že ztrácejí body venku. Doma ale neporazitelnost drží, jsou silní. Dokážou otáčet i těžké zápasy, budou si určitě věřit,“ řekl hradecký asistent trenéra Ondřej Prášil.

Zajímavá je podobnost posledních zápasů obou celků. Votroci doma padli s brněnskou Zbrojovkou po vlastním gólu Milana Černého. Ústí nad Labem hrálo venku a odjelo z Varnsdorfu s nepořízenou, prohrálo rozdílem jedné branky a rovněž vlastní. Nešťastníkem v tomto případě byl Martin Strada.

Co bude podle Prášila největší zbraní Ústí nad Labem? „Hrají kombinační fotbal. Je tam silná teplická parta, kluci, kteří v Teplicích spolu hráli v mládeži a v této sezoně se sešli v Ústí. V kádru jich je dost, jsou sehraní, to je jejich hlavní síla,“ popisuje Prášil. 

Poslední vzájemný zápas vyhrálo Ústí nad Labem 1:3.

Na soupisce Votroků budou stejná jména jako před Brnem. Z dlouhodobě zraněných hráčů se neuzdravil nikdo, na druhou stranu na marodku nikdo nepřibyl. 

Utkání začíná dnes v 18:00 na hřišti FK Ústí nad Labem. Přímý přenos fanouškům fotbalu zprostředkuje stanice ČT Sport.

Autoři

Štítky fotbal, Votroci, kopaná, Ústí nad Labem, FK Ústí nad Labem, Severní Čechy, SK Dynamo České Budějovice, FC Vysočina Jihlava, Ondřej Prášil, FC Zbrojovka Brno, FK Varnsdorf, Milan Černý, Labe, FK Teplice

Votroci cestují do severních Čech. Podvečerem hrají s Ústím nad Labem  |  Fotbal  |  Sport  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.