Počasí dnes25 °C, zítra25 °C
Pondělí 29. dubna 2024  |  Svátek má Robert
Bez reklam

Hradecký stadion má konečně všechna potřebná razítka

Ještě dodělat sportbar a už bude nový sportovní svatostánek v Hradci Králové kompletní. 5. září se tady odehrála fotbalová premiéra za podmínky, že se jedná o částečné převzetí stadionu, Nyní už má stavba všechna potřebná razítka.

Královéhradecký stadion za víc než šest set milionů korun měl být dokončen do prázdnin, až nyní se dočkal kompletní kolaudace. Před dvěma měsíci se tady odehrál první fotbalový zápas. Hradečtí zastupitelé tehdy schválili dohodu mezi městem a stavebním konsorciem o převzetí a užívání části přestavěného fotbalového stadionu. 

V poslední fázi museli stavaři zapracovat na ubytovací části, kancelářích krajského fotbalového svazu i jedné z tělocvičen. Kolem stadionu už jsou také namalované běžecké dráhy. Práce na stadionu jsou dokončeny, až na sportbar, na kterém zapracuje podnájemce.

“Stadion není sice největší v České republice, ale rozhodně patří mezi nejmodernější ve střední Evropě. Už nyní se setkává s pozitivním ohlasem od fanoušků. A nejen od nich. Novou fotbalovou arénu si chválí i profesionálové z oboru napříč celou Českou republikou,” řekl pro Hradeckou Drbnu architekt nové fotbalové arény v Hradci Králové Tomáš Vymetálek. Podle jeho slov je největší předností stadionu výhled z tribun, který je v České republice bezkonkurenční.  

Do hlediště se v současné době vejde osm tisíc lidí, ale v případě potřeby jde tato kapacita rozšířit o dalších 1,3 tisíc míst. Na stadionu je celkem 12 skyboxů, z toho dva velkoprostorové. Součástí nové stavby bude i amfiteátr do kterého se vejde až 1,5 tisíc lidí. Samotný stadion nabídne i ubytování. Celkem zde bude moct přespat až šest desítek lidí.  

Radnice počítá s tím, že kromě sportovních událostí bude nový stadion hostit i například kongresy, trhy a kulturní akce. Podle původních plánů se zde budou konat i hudební koncerty na které se vejde až 25 tisíc lidí.   

Hodnocení článku je 46 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Tomáš Vymetálek

Štítky stadion, Hradec Králové, razítko, kolaudace, ČR, sport

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

J M

Menší nepřesnost v článku....... Do hlediště se v současné době vejde osm tisíc lidí, ale v případě potřeby jde tato kapacita rozšířit o dalších 1,3 tisíc míst ....... pokud vím, tak stadion je od začátku rozšířen a má tím pádem již kapacitu 9300.

Úterý, 3. října 2023, 11:12Odpovědět

Jan Strapina

Blahopřeju Hradeckým Votrokům k nádhérnému krásnému stadionu a přeju mnoho krásných chvil nejen při mnoha vítězných fotbalových zápasech!!!!!!!!!!!

Pondělí, 2. října 2023, 16:03Odpovědět

Hradecký stadion má konečně všechna potřebná razítka  |  Fotbal  |  Sport  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.