Počasí dnes19 °C, zítra22 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

OBRAZEM: Hradec Králové zažil první fotbalový zápas v nové aréně. Podívejte se, jaká byla atmosféra

Ačkoliv není nový fotbalový stadion v Hradci Králové kompletně dokončený, hostil historicky první zápas mezi domácími Votroky a Dynamem z Českých Budějovic. Vstupenky na toto utkání se klubu podařilo vyprodat za dvě hodiny. Podívejte se, jaká na novém stadionu vládla nálada a atmosféra.

„Nevěřil jsem, že bych se tohohle okamžiku mohl dočkat. O novém fotbalovém hřišti se tady mluví 15 let a teď ho konečně máme. Dneska jsem si to užil. Jediné, čeho lituji, že jsem si nekoupil permanentku. Se vstupenky jsem měl spíš náhodu, bylo to všechno strašně rychle pryč,“ usmívá se skalní fanoušek Tomáš, kterého Hradecká Drbna zastihla v poločase na tribunách.

Stadion byl během včerejšího zápasu kompletně vyprodaný. Domácí utkání zpět v Hradci Králové sledovalo přes devět tisíc fanoušků domácích i českobudějovického týmu. Těch bylo zhruba 60. Atmosféra byla uvolněná a na hráčích a fanoušcích byla vidět úleva. Ještě ve středu ráno totiž nebylo jasné, zda se bude zápas pod lízátky skutečně hrát.

„Při zahájení se mi normálně chtělo brečet. Pro mě je to neskutečně velký zážitek. Dodneška si pamatuju, jak jsem tady jako malý kluk fandil na prvním zápasu po těch povodních, které ze stadionu udělali koupaliště. Už tenkrát bylo jasný, že to bude chtít novou arénu. A teď nám ji můžou závidět v celé České republice,“ smál se po zápasu Jirka, který s kamarády první zápas oslavoval před arénou po skončení utkání.

Očekávání před prvním fotbalovým zápasem v novém bylo obrovské. Radnice do poslední chvíle bojovala za uskutečnění zápasu a klub, aby proběhlo vše bez komplikací. „Je to pro mě velká čest. Ale zároveň i zodpovědnost, moderovat historicky první zápas v nové aréně. Příprava byla daleko náročnější než u jiných zápasů. Dostal jsem osm stránek scénáře,“ řekl Hradecké Drbně moderátor včerejšího utkání Ondřej Novotný.

Počáteční atmosféru narušila technická závada. Před zápasem fanoušci sledovali, jak se organizátoři opětovně snaží zapnout LED obrazovky a osvětlení. Během první části zápasu se sice hrálo pod světlem, ale bez LED obrazovek. Ty se podařilo zapnout až během utkání.  

Mírné zklamání přišlo kvůli odloženému předzápasovému programu. Ten se kvůli technické závadě přesunul až do přestávky mezi polovinami. Někteří diváci na něj přišli už v 16:30. „Myslel jsem, že se tady bude něco dít. Ale nevadí, dáme si pivo a počkáme si,“ smál se asi hodinu před zápasem jeden z prvních fanoušků, který na stadion dorazil.  

ANKETA: Jak jste si užili první zápas v nové aréně?

Celkem hlasovalo181 čtenářů

Stavba arény za 650 milionů korun bez daně začala v srpnu 2021. Buduje ji konsorcium v čele se společností Strabag. Jde o největší stavbu v novodobé historii města. Město stavbu na místě polorozbořeného všesportovního stadionu z roku 1966 připravovalo přes 15 let. Stadion by měl splňovat kategorii UEFA 4, což jsou stadiony pro mezinárodní utkání. Kapacitu bude mít 9300 diváků.

Hodnocení článku je 84 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Petr Roubíček, Hanka Poskočilová

Štítky FC Hradec Králové, SK Dynamo České Budějovice, UEFA, fotbalový zápas, Česko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Jan Strapina

Gratulace z Karviné Hradečákům k novému stadionu!Moc dobře si vzpomínám když někdy kolem roku 2013/2014 otevřeli náš nový stadionek v Karviné-Ráji!Pravda má jen kapacitu nějakých cirka 3500 lidiček,ale i tak super!Vždycky je to sváteK!

Pondělí, 7. srpna 2023, 08:35Odpovědět

OBRAZEM: Hradec Králové zažil první fotbalový zápas v nové aréně. Podívejte se, jaká byla atmosféra  |  Fotbal  |  Sport  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.