Počasí dnes17 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Stadion potvrzen. Nyní Hradec Králové zaplatí za údržbu ostatních sportovišť ve městě

Zastupitelstvo města Hradec Králové schválilo firmy pro stavbu stadionu, prakticky je tak důvod k oslavám. Magistrát však musí udržovat a rozvíjet i ostatní svá sportoviště. Víc, než čtyři miliony korun bude opravovat i nakupovat nové vybavení.

„Takové dotace na podporu sportovních klubů a jejich zázemí jsou pravidelným vyjádřením podpory ze strany města směrem k těmto subjektům. V Hradci Králové má vedle hokeje, fotbalu a basketbalu samozřejmě místo také řada dalších sportů, které si zaslouží naši pozornost, jako jsou třeba tenis a atletika či vodní sporty,“ říká primátor města Alexandr Hrabálek (ODS). 

Největší částka finanční podpory putuje k TJ Sokol Hradec Králové na zastřešení tribuny a hlasatelny. Ze stejného balíčku bude třeba opravit i šatny. Další peníze půjdou na tenis. STJ HK je použije na generální rekonstrukci a výměnu povrchu u devíti antukových kurtů. „Jednou z dalších je také dotace ve výši 750 tisíc korun pro TJ Slavia, kterou město poskytne na výměnu vodovodního řádu v severní části haly,“ doplňuje primátor. 

Mezi 23 investičních akcí město rozdělí celkem 4,16 milionu korun. Samotné práce pak začnou ještě během letošního nebo příštího roku. 

Ohodnoť článek

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky sport, Hradec Králové, podpora, finance, rekonstrukce, oprava, tenis, fotbal, sportoviště, ODS, Sokol Nilfisk Hradec Králové, Alexandr Hrabálek

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Stadion potvrzen. Nyní Hradec Králové zaplatí za údržbu ostatních sportovišť ve městě  |  Sport  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.