Počasí dnes8 °C, zítra7 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Cyklisté se u Hradce Králové propadli na zamrzlém jezeře

Velké štěstí měla skupinka cyklistů, která se pokoušela přejet přes zamrzlý rybník Marokánka u Hradce Králové. Jednomu z cyklistů se probořilo zadní kolo a cyklista za ním se do rozestupujícího ledu probořil celý. Skupinka si vše natáčela.

Dramaticky skončila u Hradce Králové projížďka přes zamrzlou hladinu rybníka u Hradce Králové. Na tu se vydali dva čeští závodníci v disciplíně horských kol – enduro, Vojtěch Bláha a Max Adami. Třetí cyklista je natáčel. „Jeli jsme kolem a říkali jsme si, že by bylo fajn mít záběr z ledu,“ řekl Max Adami pro Českou televizi. Na zamrzlém rybníku navíc několik lidí bruslilo.

Zpočátku jízda vypadala jako bezpečná, jenže pak se pod prvním cyklistou propadlo zadní kolo. A druhý cyklista vjel přímo do díry. „Byl jsem pod vodou úplně celý, z vody koukalo jenom moje zadní kolo,“ popsal Max. Kamarádi mu z vody pomohli ven a podařilo se jim vytáhnout i závodní kolo. V místě propadu byla hloubka vody deset metrů.

Hasiči už před týdnem vydali varování před vstupem na zamrzlé vodní plochy. „V prvé řadě musíme vždy led zkontrolovat, zda je jeho tloušťka pro pohyb osob bezpečná. Rozhodně se nedoporučuje vstupovat na led o tloušťce menší než 12 cm v případě stojatých vod,“ uvedla mluvčí hasičů Martina Götzová, která cyklisty zároveň chválila, že zachovali chladnou hlavu a dokázali kamarádovi z vody pomoci. Zároveň ale upozornila, že pokud dojde k proboření ledu, je nutné co nejvíce rozložit svou hmotnost a nevytahovat ponořeného vestoje.   

„Myslím, že jsme se všichni tři dost poučili a jen tak už na nějaký cizí led nevlezeme,“ říká na závěr Max.

Ohodnoť článek

Foto Instagram Maxe Adami | Zdroj Česká televize

Štítky led, Max Adami, cyklisté, hasiči, nebezpečí, Vojtěch Bláha, cyklista, Mountfield Hradec Králové, rybník, Česká televize, Adalbert Bláha, jezero

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Cyklisté se u Hradce Králové propadli na zamrzlém jezeře  |  Sport  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.