Počasí dnes8 °C, zítra7 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Hradecký Mountfield zvítězil doma nad Kohouty 4:0. Olomouc nebodovala popáté v řadě

Hokejisté Olomouce podlehli v 18. kole extraligy v Hradci Králové 0:4 a popáté za sebou nebodovali. Mountfield zvítězil i ve třetím domácím utkání v sezoně. Dvěma góly k tomu přispěl obránce Filip Pavlík a první start v ročníku v hradeckém dresu ozdobil čistým kontem gólman Štěpán Lukeš.

Hostující Hanáci nastoupili jen s deseti útočníky, přičemž Mácha jako desátý pobyl na ledě jen minimálně. Už ve čtvrté minutě mohl jít olomoucký tým do vedení, Kucsera ale Růžičkův faul z trestného střílení nepotrestal. Chvilku poté tvrdě pálil Jergl, strážce olomoucké branky Lukáš se však překvapit nenechal. Jeho protějšek Lukeš byl v permanenci o pár minut později, kdy hráli hosté přesilovku. Tomeček a Čachotský ale v dobrých pozicích neuspěli.

Tomeček měl možnost k nápravě hned zkraje druhého dějství při další početní výhodě, jenže i v tomto minisouboji byl úspěšnější Lukeš. V polovině 24. minuty obdržela dvouminutový trest hráčská lavice hostů a nesportovní chování přišlo Olomouc draho. V přesilovce prostřelil Filip Pavlík Lukáše, když dokonale využil chvíle, kdy olomouckému gólmanovi projelo ve výhledu několik hráčů. Oba týmy pak nevyužily dvojnásobnou přesilovku: domácí ji hráli 26 sekund, hosté přes minutu a půl.

Byl to perfektní výkon od gólmana Lukeše, říká asistent trenéra Kočí

Ve 42. minutě domácí zvýšili náskok. Nejdříve ještě Smoleňák po Růžičkově přihrávce neuspěl, ale vzápětí si role vyměnili a syn hlavního kouče Mountfieldu upravil zblízka na 2:0.

V čase 47:21 po závaru před olomouckou brankou zvýšil na tříbrankový rozdíl prvním gólem v sezoně Koukal. V 56. minutě se ještě ranou z pravého kruhu trefil podruhé v utkání Filip Pavlík. Lukeš vzápětí uhájil čisté konto i při Kucserově šanci.

"Jsme rádi za vítězství. Byl to dneska perfektní výkon od našeho gólmana Štěpána Lukeše, který dokázal vychytat nulu. To nám obrovsky pomohlo. Jsme spokojeni i s výkonem mančaftu. Druhá třetina pro nás byla trošičku složitější a Olomouc nás tam přitlačila. Od třetí třetiny jsme se vrátili zase zpátky k naší hře a dokázali jsme zápas urvat," říká asistent trenéra David Kočí

Ohodnoť článek

Autoři

Štítky Sport, hokej, extraliga, 18. kolo, Hradec Králové, Olomouc, SK Sigma Olomouc, Štěpán Lukeš, Mountfield Hradec Králové, Filip Pavlík, FC Hradec Králové, David Kočí

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Hradecký Mountfield zvítězil doma nad Kohouty 4:0. Olomouc nebodovala popáté v řadě  |  Sport  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.