Počasí dnes10 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Lyžaře vyveze v Mladých Bukách další sedačková lanovka. Fungovat bude už od této zimní sezony

Ve středisku byla dosud k dispozici jen třísedačková lanovka z roku 2006 a několik vleků. Druhá lanovka, která bude měřit 650 metrů se buduje od května. Původně sloužila v Itálii.

Za hodinu dokáže lanovka vyvézt 1750 osob a nastupování bude pojezdovým pásem. Nahradí vlek Buky I. Celkem ale zůstane kapacita na 7700 lyžařích za hodinu. Díky zrušení vleku budou propojeny sjezdovky v horních a spodních partiích Pekelského vrchu.

Pro lyžaře tu bude i nadále přes pět kilometrů sjezdovek. Z 95 procent bude trať pod umělým zasněžováním. V areálu budou dvě lanovky, čtyři vleky a v dětském skiparku i vlek s pohyblivým pásem. Mladé Buky ceny za jednodenní skipas měnit nebudou. V hlavní sezoně vyjde jednodenní skipas na 510 korun, ve standardní sezoně pak na 470 korun.  

Do areálu přiteklo 45 milionů korun

Areál letos investoval do nových zařízení a vybavení přibližně 45 milionů korun. Kromě lanovky byla zakoupena i sněžná děla. Investuje se do rekonstrukce zasněžování, posílení osvětlení, vybudování letní atrakce bludiště s tobogánem a peníze šly i do nákupu pozemků.

Provozovatelé věří, že se následující zimní sezona rozjede i přes epidemii koronaviru. „Nějaká omezení zřejmě budou, asi to nebude v plném provozu jako normálně. S tím si budeme muset nějak poradit," řekla ředitelka areálu Kateřina Pilařová.

Kdyby ale měla být lyžařská střediska uzavřena, podle Pilařové by to způsobilo všem velké problémy.

Na českých horách budou moci lyžaři letos vyzkoušet tři nové lanové dráhy. Kromě té v Mladých Bukách, je i ve Skiareálu Kraličák v pohoří Kralického Sněžníku. Sedačková lanovka bude mít vyhřívané sedačky, wi-fi a kapacitu 2500 míst. V Říčkách v Orlických horách je odpojitelná šestisedačková lanová dráha s krycími bublinami.

Ohodnoť článek

Foto Facebook.com/ Areál Mladé Buky

Štítky lanovka, třísedačková, stavba, Mladé Buky, Říčky v Orlických horách, Kraličák, lanová dráha, Itálie, lyžař, zima, pandemie covidu-19, Pekelský vrch

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Lyžaře vyveze v Mladých Bukách další sedačková lanovka. Fungovat bude už od této zimní sezony  |  Sport  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.