Počasí dnes14 °C, zítra18 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Do přestavby zimního stadionu dá Hradec Králové padesát milionů korun

Hradec Králové plánuje přestavbu šaten a zázemí zimního stadionu. Práce by měly vyjít na přibližně padesát milionů korun. Projektovou dokumentaci pro přestavbu chce mít město hotovou do léta. Díky ní bude jasno i o konkrétní ceně. Když půjde vše podle plánu, stavět by se mohlo začít do konce roku 2021.

Přestavbu zázemí, které už současným potřebám hokejistů nevyhovuje, plánuje město řadu let. Pracovat se má na všech třech podlažích. Nové šatny dostane nejen A mužstvo, ale i mládežnické týmy, které tu sídlí. Rozšířeny mají být také prostory pro rekonvalescenci, posilování a pro zázemí klubu.

V rámci přestavby se vybuduje i nová strojovna vzduchotechniky.

Hlavní práce na přestavbě samotné hokejové haly provedlo město přibližně před deseti lety. Hala získala nové opláštění, podhledy, hlediště a skyboxy pro VIP klientelu. Tehdy měla přestavbu na starosti společnost ABD Invest, která měla stadion pronajatý od města. Kvůli údajné nevýhodnosti město později firmě smlouvu vypovědělo a spory o vzájemná plnění mezi firmou a městem, skončily v roce 2012 u soudu. Soudní jednání, ve kterém jde až o čtvrt miliardy korun, stále není u konce.

Ohodnoť článek

Foto Mountfield HK

Štítky přestavba, zimní stadion, Hradec Králové, rekonstrukce, Mountfield Hradec Králové

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Do přestavby zimního stadionu dá Hradec Králové padesát milionů korun  |  Sport  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.