Počasí dnes14 °C, zítra18 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Hokejová extraliga má začít v sobotu. Už v pátek by se mohla rozehrát i fotbalová ligová soutěž

Po koronavirové pauze by měla v sobotu znovu začít hokejová extraliga. Na programu jsou čtyři zápasy Třinec – Brno, Litvínov – Plzeň, České Budějovice – Karlovy Vary a Sparta se popasuje s Pardubicemi. V pondělí by se mělo uskutečnit kompletní 15. kolo. V řešení je i fotbalová liga. Ta by se mohla rozehrát už v pátek.

"Rozpis jsme upravili na základě podkladů a podnětů klubů, jak nám dodaly informace. Je to jediná šance, jak extraligu restartovat a dohrát do konce základní části bez toho, abychom zasahovali do prosincových a únorových reprezentačních přestávek a jakkoliv jsme omezovali předkolo nebo play off," řekl ředitel extraligy Josef Řezníček.

V pondělí se odehraje kompletní 15. kolo a příští týden se bude hrát i ve středu, v pátek a v neděli.

Dnes se uskuteční jednání Asociace profesionálních klubů ledního hokeje, na kterém budou řešeny a případně i schváleny podmínky pokračování extraligy. Potvrzeno má být i nové rozlosování. Podle něj by se měl hradecký Mountfield zapojit do soutěže opět v pondělí 9. listopadu na ledě Vítkovic.

Hráči sehráli utkání naposledy 11. října

Extraliga se hrála naposledy 11. října. Z rozhodnutí vlády byly přerušeny všechny profesionální soutěže v Česku. Hokejisté nemohli trénovat ani v halách. Omezení přípravy na krytých sportovištích skončí dnes. Kluby trénovaly v zahraničí nebo na nekryté ledové ploše v Dobříši.

O výjimku žádá Ligová fotbalová asociace, ligu by chtěla rozehrát v pátek

Ligový výbor Ligové fotbalové asociace (LFA) odsouhlasil znovuzahájení první ligy v pátek zápasem 7. kola mezi Jabloncem a Brnem. Musí ale dostat výjimku od ministerstva zdravotnictví, o kterou žádá.

"Jak jsme již avizovali, Ligová fotbalová asociace naváže na rozhodnutí vlády ČR a ve spolupráci s Národní sportovní agenturou budeme žádat o možnost znovu rozeběhnout obě nejvyšší soutěže. Očekáváme, že podmínky, za kterých nám to bude umožněno, se nebudou příliš lišit od těch, které jsme sami interně nastavili v minulých měsících," uvedl šéf LFA Dušan Svoboda.

Znovuzahájení profesionálních sportovních soutěží umožnila vláda včera. Kluby budou moci pokračovat za dodržování přísných hygienických opatření. Testování bude probíhat před každým zápasem. před každým zápasem. To absolvovali prvoligoví fotbalisté jako dosud jediní sportovci v Česku už od začátku sezony.

Pro profesionální sportovní soutěže budou nutné pravidelné testy

Součástí požadavků pro obnovení profesionálních sportovních soutěží bude povinné testování před každým zápasem. Budou se používat PCR testy, řekl na dnešní tiskové konferenci předseda Národní sportovní agentury (NSA) Milan Hnilička. Opatření...

Fotbalová liga se hrála naposledy 4. října, od té doby byla jako jedna z mála na světě přerušena. Dosud bylo odehráno nekompletních šest kol. Po zastavení soutěže se naváže sedmým kolem.

V pátečním programu je plánována předehrávka mezi Jabloncem a Brnem. Čtyři zápasy by se měly odehrát v sobotu, stejný počet pak v neděli, kdy se představí všichni tři čeští zástupci v Evropské lize Slavia, Sparta a Liberec.

V jeden čas se budou hrát nanejvýš dvě utkání. "Očekáváme, že rozložení zápasů do více časových slotů během celého víkendu umožní fanouškům zhlédnout maximální počet zápasů alespoň v televizi," prohlásil Svoboda.

Z důvodu přerušení soutěží se neodehrála tři plánovaná kola. Upravit se tedy bude muset termínová listina. Ve hře je zatím více variant. Jednou z nich je prodloužení podzimní části soutěže do Vánoc, popřípadě dřívější začátek jarní části, která měla odstartovat koncem ledna. Změnu musí schválit ligové grémium klubů.

Ohodnoť článek

Foto Mountfield HK

Štítky hokejová extraliga, Hradec Králové, Mountfield, fotbal, fotbalová liga, opatření, koronavirus, soutěž, Extraliga ledního hokeje, FC Zbrojovka Brno, AC Sparta Praha, FC Viktoria Plzeň, SK Dynamo České Budějovice, FK Pardubice, HC Oceláři Třinec, HC Energie

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Hokejová extraliga má začít v sobotu. Už v pátek by se mohla rozehrát i fotbalová ligová soutěž  |  Sport  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.