Počasí dnes18 °C, zítra23 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Začínají vyřazovací boje letního poháru. Hradecký Mountfield dnes hostí třinecké Oceláře

Hradečtí Lvi si postup do vyřazovací části zajistili jako první tým. Poslední dva zápasy ve skupině ale prohráli. Proti úřadujícímu mistrovi z Třince se budou chtít vrátit na vítěznou vlnu. Dnešní utkání odstartuje v 18. hodin v ČPP Aréně, odveta ve Werk Aréně se hraje ve středu.

I přesto, že hradečtí poslední dva zápasy prohráli, postup už měli dopředu zajištěný. Do play off Poháru Generali České pojišťovny jdou z druhého místa. To jim přiřklo soupeře z kategorie nejtěžších, vítěze skupiny D. Tím byl Třinec.

„Třinec je kvalitní soupeř, který prověří, jak jsme na tom. Zatím příprava vypadá dobře. Na to, že je pořád srpen, jsme dobře připravení. Všechny zápasy mají hodně dobrou kvalitu, nejsou to žádné ploužáky. Myslím, že se to musí líbit i lidem, kteří se dostanou na stadion. Je to velice kvalitní příprava pro všechny,“ řekl pro klubový web útočník Petr Koukal.

Do volného prodeje bude od dnešních 13:00 uvolněno pár desítek vstupenek.  

Cílem Lvů je vytvořit gólový náskok, který by v odvetném utkání udrželi a postoupili by tím mezi poslední čtyřku. Úvodní buly je plánováno pod Bílou věží dnes v 18:00. Odveta ve Werk Aréně se uskuteční o dva dny později od 17:00.

Kapacita v ČPP Aréně zůstává omezena, nově se ale otevře sektor na stání

Z důvodu vládních nařízení je kapacita ČPP Arény pro zápasy Generali Česká Cupu i nadále omezena. Po úpravách některých opatření byla navýšena na 1100 diváků. Otevřen bude moci být sektor na stání.

Ochozy budou rozděleny do čtyř sekcí. Každý má svůj vlastní vstup i zázemí a od ostatních je úplně oddělen. Hokejoví fanoušci se proto musí pohybovat jen ve své sekci.

Na tribunách bude možné obsadit jen každou druhou řadu a každé druhé sedadlo bez ohledu na rodinné nebo jiné vazby. V sektoru na stání budou umístěny speciální značky v podobě žlutých puntíků. Na nich se musí fanoušci v sekci zdržovat. Každá sekce bude mít k dispozici vlastní občerstvení i sociální zařízení.

Fanoušci budou muset mít nasazenou roušku, případně jinou ochranu dýchacích cest. Neměli by se shlukovat a pokud možno mezi sebou dodržovat rozestupy.

Pravidla

Pohárová čtvrtfinále se budou hrát obdobným formátem jako play off Ligy mistrů. Týmy se utkají systémem doma – venku. Lepší tým ze skupin má výhodu domácího prostředí v odvetě a do semifinále postoupí mužstvo s lepším skóre. Jestliže bude po dvou zápasech nerozhodné, bude následovat desetiminutové prodloužení a pak případně nájezdy.

Program čtvrtfinále play off hokejového poháru Generali Česká Cup:

Pondělí 24. srpna - úvodní utkání:

17:00 HC Škoda Plzeň - HC Verva Litvínov,

17:30 PSG Berani Zlín - HC Dynamo Pardubice,

18:00 Bílí Tygři Liberec - HC Sparta Praha, Mountfield Hradec Králové - HC Oceláři Třinec.

Středa 26. srpna - odvetná utkání:

17:00 HC Oceláři Třinec - Mountfield Hradec Králové,

17:30 HC Verva Litvínov - HC Škoda Plzeň,

19:00 HC Sparta Praha - Bílí Tygři Liberec. 

Čtvrtek 27. srpna - odvetné utkání:

17:00 HC Dynamo Pardubice - PSG Berani Zlín.

Ohodnoť článek

Foto Facebook.com /MountfieldHK

Štítky hokej, Mountfield HK, play off Generali Česká Cup, Třnec, vyřazovací boje, HC Oceláři Třinec, Generali Česká pojišťovna, HC Sparta Praha, HC Škoda Plzeň, Bílí Tygři Liberec, HC Verva Litvínov, PSG Zlín, HC Dynamo Pardubice, Mountfield Hradec Králové, Liga

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Začínají vyřazovací boje letního poháru. Hradecký Mountfield dnes hostí třinecké Oceláře  |  Sport  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.