Počasí dnes8 °C, zítra7 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

MOUNTFILED HK: David Voňka porazil Matěje Chalupu ve virtuálním zápasu

Hradecká ČPP aréna zeje prázdnotou. Lední hokej má kvůli opatřením v souvislosti s koronavirem stopku a led v hale už se musel nechat roztát. Hráči ale rozhodně nezahálí a přesouvají se z ledu do virtuálního prostředí. Tady spolu měří síly. Vyzkoušel si to i David Voňka a Matěj Chalupa.

Oba mají pár věcí společných. Oblékají dres Mountfieldu a rádi si zahrají NHL na PlayStation. David Voňka, je zároveň zástupcem klubu v Esport hokejové lize. V ní bude o víkendu končit základní část.  

Včera usedli úderem 18. hodiny k herním konzolím a začal souboj, který sledovaly na dvě stovky diváků. Adrenalin tu rozhodně nechyběl. A o co, že se hrálo?  Před vypuknutím bitvy zaznělo  „O pivo“, tak se hrálo se o pivo. Výzva přijata. 

David "Willy9" Voňka si vybral jako svůj tým Dallas Stars, Matěj "Chajdi18" Chalupa zase Boston Bruins. Mým oblíbeným hráčem je Tyler Seguin, Dallasu fandím už dlouho,“ přiznává David Voňka. „V Bostonu zase hraje David Pastrňák a na farmě chytá můj kamarád od dětství Dan Vladař. Proto Bruins,“ vysvětlil svůj výběr soupeře Matěj Chalupa.

Zápas jasně vyhrál zkušenějšího gamer. Tím byl David Voňka. Na domácím ledě vyhrál 8:2, na soupeřově 13:6. V další výzvě, nájezdech, už byly jeho výhry těsné 6:5 a 3:2. 

„David to umí líp, je vidět, že se tomu věnuje. Já si to zahraju spíš jednou za čas, a to musí být někde znát,“ říká extraligový hokejista Chalupa. Rozhodně si ale špatně nevedl. Připsal si víc osobních soubojů, trestných minut a vyhrál i bitku. „Ta mi šla líp než v sezóně,“ vzpomněl si s úsměvem na pěstní souboj s Adamem Jánošíkem z 21. kola.

Jak často, že se oba věnují hraní na konzole?„V sezóně na PlayStation není moc času, teď je ho víc. Ve volnu si každý den dám hodinku až dvě NHL, o víkendu pak FIFA ligu,“ prozrazuje devatenáctiletý Voňka. Teď hraju taky častěji, protože nic moc jinýho dělat nemůžeme. Zahrajeme si občas s mladšími kluky z extraligy, třeba s Lukášem Douderou z Litvínova. Taky někdy s Radimem Šaldou nebo bráchou,“ zmiňuje svého sourozence, který hájí barvy prvoligové Kadaně.

Zajímavou podívanou přinesly i závěrečné nájezdy mezi Hradcem a Plzní. Junior hradeckého Mountfieldu do nich chtěl nasadit východočeské mládí včetně spoluhráče Petra Poppela, který má ve hře svůj profil. „Už když NHL20 vyšlo, v kabině jsme se o tom bavili a gratulovali mu. Je to určitě fajn pocit,“ pokračuje Voňka. „Co to je za dřeváka? Ten jestli mi dá gól, tak končím s hokejem,“ utrousil zase Matěj Chalupa, když se k nájezdu postavil hráč s číslem 71 na zádech v roli soupeře. Sice proměnil, konec kariéry se ale v případě "Chajdy" ještě nechystá. „Jestli přijde nějaká výzva, až bude led, tak se jí s Davidem určitě rád zúčastním. Ať si to rozdáme i přímo na ledě,“ dodává závěrem útočník A-týmu.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto mountfiel HK

Štítky Mountfield HK, PlayStation, David Voňka, Matěj Chalupa, výzva, hokej, Mountfield Hradec Králové, Boston Bruins, National Hockey League, Dallas Stars, FIFA, HC Škoda Plzeň, HC Verva Litvínov

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

MOUNTFILED HK: David Voňka porazil Matěje Chalupu ve virtuálním zápasu  |  Sport  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.