Počasí dnes19 °C, zítra22 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Lyžařská střediska v Královéhradeckém kraji hlásí slušné podmínky. O víkendu bude z čeho vybírat

Hlavní lyžařská střediska v Královéhradeckém kraji hlásí nadále velmi dobré podmínky, lyžuje se na více než 60 kilometrech sjezdovek. Někteří lyžaři kvůli obavám z koronaviru v Itálii změnili plány a místo do Alp vyrážejí do českých hor, například do největšího krkonošského střediska Špindlerův Mlýn. Na sjezdovkách leží nejčastěji od 30 do 80 centimetru sněhu.

Ve Špindlerově Mlýně se lyžuje na více než 20 kilometrech sjezdovek. "V souvislosti s hysterií kolem koronaviru někteří lyžaři skutečně dali přednost lyžování u nás. Pokud bychom měli v souvislosti s tím hovořit o nějakém nárůstu návštěvníků, tak v jednotkách procent, nic dramatického," řekl Adam Svačina ze špindlerovského střediska. Podmínky pro lyžování ve Špindlerově Mlýně označil za ideální, na sjezdovkách je přes půl metru sněhu.

Také majitel ubytovacího portálu spindleruv-mlyn.com Martin Jandura ví z doslechu o případech, kdy lidé zrušili plánované pobyty v italských Alpách a dali přednost Špindlerovu Mlýnu. "Slyšel jsem, že Češi ruší dovolené v Itálii a jezdí lyžovat do 'Špindlu', tuto informaci mám i z Tater. Je to záležitost posledního týdne deseti dnů," řekl Jandura.

Ostatní oslovení zástupci hlavních lyžařských středisek v Královéhradeckém kraji takové informace nemají. "Jako provozovatel lyžařského areálu, nikoli jako ubytovatel, nemáme žádné signály tohoto typu," řekla mluvčí SkiResortu Černá hora - Pec Zina Plchová.

Také ve SkiResortu Černá hora - Pec panují stále velmi dobré podmínky, v šesti areálech nabízí 43 kilometrů otevřených sjezdovek. Pro běžkaře jsou upravené tratě zejména v okolí Černé a Světlé hory a Pece pod Sněžkou.

V Krkonoších jsou v provozu také menší střediska Herlíkovice - Bubákov, Kněžický vrch a Kebrlák u Vrchlabí, Mladé Buky, Strážné, Prkenný Důl v Žacléři nebo Dolní Dvůr.

V Orlických horách se stále lyžuje v Deštném, v Říčkách, ale také v Olešnici v Orlických horách nebo Zdobnici.

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky ČR, počasí, rekreace, hory, Královéhradecký, FOTO, AUDIO, lyžařské středisko, Královéhradecký kraj, sjezdovka, Špindlerův Mlýn, Itálie, Alpy, Černá hora

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Lyžařská střediska v Královéhradeckém kraji hlásí slušné podmínky. O víkendu bude z čeho vybírat  |  Sport  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.