Počasí dnes16 °C, zítra18 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Od soboty na kole! Začíná sezóna cyklobusů

Již v sobotu 2. června začíná sezóna cyklobusů, zájemci o přepravu z měst až do hor i se svými bicykly mohou této služby využívat až do 30. září. Linky budou jezdit o sobotách, nedělích a ve svátek, některé během letních prázdnin dokonce každý den.

Linky budou obsluhovat čtyři turisticky atraktivní oblasti, z nichž některé zasahují do sousedních krajů i k severním sousedům – Krkonoše, Orlické hory, Český ráj a Kladské pomezí.

„V jízdních řádech nedošlo k žádným zásadním změnám. Všechny linky, které u dopravců objednáváme, se dokázaly u veřejnosti prosadit a mají dostatečnou obsazenost. K vůbec nejvytíženějším patří linky na Šerlich a na Pomezní Boudy,“ říká první náměstek hejtmana Královéhradeckého kraje Martin Červíček odpovědný za oblast dopravy a silničního hospodářství.

Náklady na provoz cyklobusů v roce 2018 se odhadují na 3,5 milionu, přičemž deset procent z této částky poskytnou dohromady čtyři svazky či sdružení (Euroregion Glacensis, Branka o. p. s., Mikroregion Česká ráj, svazek měst a obcí Krkonoše). Na základě vyhodnocení loňského roku nedošlo k navýšení dotace ze strany přispěvatelů. Prokazatelná ztráta se předem obtížně odhaduje, odvíjí se totiž od vytíženosti cyklobusů, která je závislá na počasí a dalších nepředvídatelných faktorech. Za celou sezonu najezdí cyklobusy přes 143 tisíc kilometrů a přepraví okolo 70 tisíc osob.

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky kolo, cyklobus, přeprava, turismus, Krkonoše, Český ráj, Martin Červíček, Pomezní Boudy, Orlické hory, Kladské pomezí, Královéhradecký kraj

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Od soboty na kole! Začíná sezóna cyklobusů  |  Sport  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.