Počasí dnes19 °C, zítra22 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Hradečtí basketbalisté se i nadále hledají. Naposledy padli doma v derby

Pět úvodních zápasů nové sezony, pět proher. Královským Sokolům z Hradce Králové zatím start do druhé sezony v nejvyšší české basketbalové soutěži rozhodně nevychází podle představ. Po povedené letní přípravě přitom pod Bílou věží mysleli na o hodně vyšší pozice, než je momentální chvost celé dvanáctičlenné tabulky.

Národní basketbalová liga přinesla pro hradecké hráče v říjnu celkově pětici zápasů, z nich však ani jeden neskončil úspěšně. Nejblíže měli Východočeši k bodům na palubovce pražského USK, kde však nakonec prohráli o osm bodů.

V posledním utkání v domácí třebešské hale si Hradečtí chtěli napravit chuť v třaskavém a hodně obtížném derby s Pardubicemi. Favority byli ale hosté, kteří svoji roli také potvrdili a z nejkratšího výjezdu sezony si vezli vítězství o jednadvacet bodů. Sokoli se naopak propadli na samotné dno tabulky, a to je pochopitelně hodně za předsezónním očekáváním. 

Loňský ročník, první po postupu Hradce do nejvyšší soutěže, skončil pro Sokoli až úspěšnou baráží o udržení soutěže. Stalo se tak i kvůli tomu, že kádr nebyl celou sezonu stejný a docházelo k několika změnám na soupisce. "Letos už tomu tak snad nebude, přivedli jsme do týmu hráče, kteří jsou ověřeni," měl tak radost před začátkem letošní sezony trenér Lubomír Peterka. Ten však zatím momentální řeší rébus, jak se vymanit ze špatného začátku sezony.

Autoři | Foto Luboš Lorinc

Štítky Národní basketbalová liga, Královští Sokoli, soutěž, Hradec Králové, Bílá věž (Hradec Králové), BK Pardubice, Kooperativa Národní basketbalová liga

Hradečtí basketbalisté se i nadále hledají. Naposledy padli doma v derby  |  Sport  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.