Počasí dnes23 °C, zítra25 °C
Neděle 28. dubna 2024  |  Svátek má Vlastislav
Bez reklam

Lyžařská centra na východě Čech zažila nejvydařenější víkend sezony

Lyžařská střediska na východě Čech mají za sebou zřejmě dosud nejvydařenější víkend letošní sezony. Na sjezdovky v Krkonoších a Orlických horách přijely desítky tisíc lyžařů, které přilákalo slunečné počasí. Na svazích leží i přes metr sněhu, podmínky přejí i běžeckému lyžování.

Například ve skiareálu Špindlerův Mlýn je otevřená většina sjezdovek, dosněžit a rozhrnout sníh zbývá na černé sjezdovce. "Do skiareálu zavítalo o víkendu víc než 10.000 lyžařů, silnější byla sobota," řekla mluvčí špindlerovského skicentra Vendula Kalenská. Parkoviště ve Špindlerově Mlýně a na Pomezních boudách byla plně obsazená, ale dopravní komplikace nevznikaly a kolony se netvořily.

Spokojeni jsou i provozovatelé SkiResortu Černá hora - Pec. "Skvělé podmínky si nenechalo ujít víc než 20.000 lidí, kteří vyrazili na sjezdovky, běžky, pěší výlet, sáňky a skialpy," uvedla Zina Plchová ze SkiResortu, kde je připraveno víc než 44 kilometrů sjezdovek v šesti areálech. Příznivci běžeckého lyžování mohli využít více než 40 kilometrů upravených tratí, rodiny s dětmi také Černohorskou sáňkařskou cestu v nové trase v horním úseku.

Většina sjezdovek byla o víkendu v provozu také na Bukové hoře na Orlickoústecku, v podobném rozsahu bude lyžování pokračovat i v příštím týdnu. "Podmínky jsou ideální, v sobotu jsme měli zatím nejvíc lidí za celou sezonu," řekl mluvčí Skiresortu Buková hora Vítězslav Stránský. Středisko nabízí přes šest kilometrů sjezdových tratí na čenkovické a červenovodské straně Bukové hory. V Orlických horách je v provozu většina sjezdovek v Říčkách či Deštném, podobně rovněž v Dolní Moravě pod Králickým Sněžníkem.

Lyžuje se také v níže položených oblastech. Lidé mohou zamířit do podhůří i na sjezdovky na Vysočině.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Štítky ČR, počasí, rekreace, hory, Královéhradecký, Pardubický

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Lyžařská centra na východě Čech zažila nejvydařenější víkend sezony  |  Sport  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.