Počasí dnes23 °C, zítra25 °C
Neděle 28. dubna 2024  |  Svátek má Vlastislav
Bez reklam

ANKETA Tisíce lyžařů vyrazily na hory, lyžařská sezóna nabrala na obrátkách

Desítky kilometrů sjezdovek si užívají o tomto víkendu lyžaři v Orlických horách a Krkonoších. Premiéru mají za sebou Vítkovice Aldrov, Deštné i Pec pod Sněžkou.

SkiResort Černá hora - Pec lyžuje na patnácti kilometrech sjezdovek, a to na Černé hoře a v Peci pod Sněžkou. Na Černé hoře je to 6,5 kilometru, otevřené jsou Hofmanky, Anděl, Ford Černohorská i dětská trať Sporty. Jezdí se až dolů ke kabině.

Od pátku se lyžaři prohání na téměř devíti kilometrech sjezdovek i v Peci pod Sněžnkou. Testují sjezdovky Javor, Javořák, nebo Hnědý vrch a Zahrádky obsluhované lanovkami. "Takový začátek zimy ve východních Krkonoších nepamatujeme," potvrdila Hradecké Drbně mluvčí SkiResortu Zina Plchová. Otevřený je i LIVE park Javor v Peci. A pro běžkaře jsou první tratě upravené na vrcholu Černé hory

Živo bylo i na Dolní Moravě. Horský resort upravil kromě jiných i nejdelší sjezdovku u nás, která měří tři kilometry sedm set metrů. Otevřena je i Vyhlídková sjezdovka, která je svou šířkou ideálnní pro carvingový oblouk.  Celkem rolby upravují šest kilometrů sjezdovek. 

První lyžaře uvítal o tomto víkendu Skiareál Kamenec v Teplicích nad Metují. Provoz je zatím zkušební, v provozu je hlavní svah. Půjčovna je mimo provoz. V týdnu bude mít Skiareál pauzu a podle sitauce se otevře příští víkend. 

Lyžuje se také v Orlických horách. V Deštném je v provozu čtyřsedačková lanovka v areálu Marta II a modrá sjezdovka Marta. Pod sjezdovkou můžete využít služby Půjčovny a Servisu. Lyžařská škola je zatím zavřená.

Až osmdesát centimetrů sněhu je v Říčkách v Orlických horách. Lyžuje se tady každý den od osmi do šestnácti, a to na červené a modré sjezdovce. Lyžaři se svezou šestisedačkovou lanovkou s bublinou a nebo mohou využít vlek Tatrapoma. K dispozici jsou i další služby jako ski servis, půjčovna s úschovnou a občerstvení. Lyžařskou školu pustí Ski centrum příští víkend.

ANKETA: Byli jste už letos lyžovat?

Celkem hlasovalo13 čtenářů

Ohodnoť článek

Foto Ski centrum Říčky

Štítky sjezdovka, lyže, lyžování, Krkonoše, Orlické hory

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

ANKETA Tisíce lyžařů vyrazily na hory, lyžařská sezóna nabrala na obrátkách  |  Sport  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.