Počasí dnes23 °C, zítra25 °C
Neděle 28. dubna 2024  |  Svátek má Vlastislav
Bez reklam

Pec připravuje výstavbu multifunkční sportovní haly za desítky milionů

Radnice v Peci pod Sněžkou připravuje výstavbu multifunkční sportovní haly. Stavba by mohla začít do pěti let v místě současného tenisového hřiště pod bytovou zástavbou v lokalitě Malá Pláň.

Nový objekt bude částečně zapuštěn do svahu, aby co nejméně narušoval okolní krajinu. "Bude to jednopodlažní objekt se zázemím v podobě šaten, sociálních zařízení a bytem správce. Multifunkční hala by měla být v přízemí a na střeše venkovní tenisové hřiště. Náklady odhadujeme v desítkách milionů korun, nejméně však na 50 milionů korun. Budeme se snažit získat dotační prostředky. Jsme ve fázi architektonické studie," řekl místostarosta František Vaněk

Příští rok má radnice v plánu dotáhnout studii, začít pracovat na projektové dokumentaci pro stavební povolení a řešit pozemkové záležitosti. "Byli bychom rádi, kdyby stavba začala do pěti let. Bude také záležet na tom, jestli se nám podaří sehnat dotační prostředky. Je ale možné, že samotná výstavba bude až na příštím zastupitelstvu," dodal Vaněk.

Plánovaný objekt by neměl přesáhnout rozlohu současného tenisového hřiště. Podle místostarosty sportovní hala horskému středisku dlouhodobě chybí. "Bude sloužit nejen místnímu sportovnímu oddílu a škole, ale i veřejnosti. Nyní když přijede do Pece například škola na soustředění, tak nejbližší tělocvična je až v Horním Maršově," uvedl Vaněk.

Krkonošské středisko Pec pod Sněžkou připravuje na příští léta rozsáhlé investice do infrastruktury. Příští rok chce radnice města s více než šesti sty obyvateli opravit jednu z páteřních silnic v centru střediska v úseku od mostu přes Zelený potok pod sjezdovku Javor. Oprava by měla stát více deset milionů korun. Součástí budou i opravy chodníků a zimní lyžařské cesty.

Na jaře by měly začít také stavební práce na rozšíření parkoviště Bystřiny v úpském údolí, v části nad přehradou. Rozšíření parkoviště za 33 milionů korun by mělo být hotové do léta 2024, uvedli představitelé radnice. Nad nynější asfaltovou plochou vznikne patro na železobetonové konstrukci s 80 parkovacími místy, celkem tam bude i s parkováním vespodu objektu 150 parkovacích míst. Horní část se bude jako parkoviště používat podle nutnosti, například v turisticky exponovaných letních měsících.

Rozšíření parkoviště spadá do širší koncepce řešení dopravní situace v centru Pece pod Sněžkou. Radnice také plánuje, že zřídí městskou hromadnou dopravu, která by zajistila přepravu motoristů po městě, jež zaparkují v parkovacím domě či v městské části Velká Úpa.

Na okraji Velké Úpy v lokalitě pod areálem technických služeb radnice chystá výstavbu čistírny odpadních vod pro celé středisko, tento projekt je ve fázi studie. Nyní je čistička umístěna podle radnice nevhodně v centru Pece nad městskou částí Velká Úpa, což je podle vedení města neudržitelné.

Hodnocení článku je 94 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto krkonose.eu

Štítky ČR, stavby, správa, sporty, Krkonoše

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Pec připravuje výstavbu multifunkční sportovní haly za desítky milionů  |  Sport  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.