Počasí dnes14 °C, zítra18 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Je to o hlavě, říká pokořitel hradeckého maratonu Jirka Prouza

Hradecký půl/maraton nezklamal. Tradiční akce přilákala stovky běžeckých nadšenců a ti si závod užili do posledního metru. Pro mnohé to byla životní výzva.

Neděle byla v Hradci Králové ve znamění sportu. Konala se tady už radiční akce Hradecký půl/maraton. Na startu se sešlo 1300 závodníků. Počasí přálo, nálada byla skvělá.  Běžci si mohli vybrat z několika tratí. Ve hře byl maraton, pro ten se rozhodly skoro dvě stovky sportovců. Mezi nimi ji Jirka Prouza, který maraton dostal v dubnu jako dárek od svého bratra (oba na fotce) ke kulatinám. Ten mu taky na trati dělal sparing partnera. "Tisíckrát radši bych zaběhl půlmaraton, ale byl to dárek. Byla to výzva osobní i životní. Moje premiéra. Připravoval jsem se na to skoro celý rok," rozvyprávěl se Jirka Prouza po závodu. Byl plný dojmů a emocí. "Asfaltová trať byla těžká, je to tvrdý povrch. Všechno je to ale o hlavě. Od začátku do konce jsem se držel plánu. Měl jsem jasné cíle: doběhnout, užít si to, dát to pod čtyři hodiny, splněno" dodal sportovec. 

Půlmaraton si zabělo tisíc běžců. "Běhám pravidelně čtyřikrát až pětkrát týdně, většinou kolem deseti kilometrů a dneska se mi běželo parádně, sedlo mi to, příjemná trasa," řekla po doběhnutí do cíle běžkyně Jana. Ve hře byla i trasa na pět kilometrů. Start i cíl byl u Mlašovického stadionu. Trasa vedla kolem Stříbrného rybníka do hradeckých lesů po Hradečnici. 

Hodnocení článku je 46 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Sportvisio

Štítky Hradecký půlmaraton, běžci, trasa, Hradec Králové, Stříbrný rybník, Hradečnice, závod, maratonský běh

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Je to o hlavě, říká pokořitel hradeckého maratonu Jirka Prouza  |  Sport  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.