Počasí dnes8 °C, zítra7 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Mám tvé intimní fotky, zaplať. Policie vyšetřuje vydírání mužů s erotickým příběhem

Kriminalisté v Pardubickém kraji rozplétají sérii vydíraných mužů, kteří zažili velmi podobné příběhy se sexuální zápletkou. Jednoho muže například vydírala žena po tom, co jí poslal své intimní fotografie. Dalšího zase žena vydírala v tom smyslu, že na policii oznámí falešné znásilnění, pokud muž nezaplatí.

Šestatřicetiletý muž se na internetu seznámil se ženou, se kterou si poté krátce dopisoval. „Po výměně několika zpráv jí poslal fotografii intimních partií a chvíle strávené u mobilu nebral příliš vážně. Situace se změnila, když mu ze skrytého telefonního čísla zavolala údajná matka dcery, s níž si intimní fotografie vyměňoval. Žena mu sdělila, že se nachází na policii a podává na muže trestní oznámení,“ popisuje policejní mluvčí Lenka Vilímková. „Telefonní hovor pokračoval s údajným policistou, který mu sdělil: „Pokud nechce, aby na vás paní podávala trestní oznámení, můžete se s ní mimosoudně vyrovnat částkou 200 tisíc korun“. Dále dodal „… s tím, že po dohodě žena uvedla, že jí bude stačit částka 150 tisíc korun,““ dodává mluvčí. Muž se vydírat nenechal a celý případ nahlásil na policii.

Stejnou prozíravost bohužel neměl dvaatřicetiletý muž, který vydírání podlehl a přišel o 200 tisíc korun. „Volal mu muž, který se představil jako policista z kriminálky a sdělil mu: „Mám u sebe paní, která vás chce udat za znásilnění její dcery, a pokud pošlete této paní na bankovní účet finanční částku ve výši 100 tisíc korun, tak vás neudá“. V tomto případě mladý muž, i když neměl o znásilnění ženy ponětí, si peníze vypůjčil a odeslal,“ popsala mluvčí.

Policisté v Pardubickém kraji momentálně řeší čtyři takové případy s podobným příběhem, nicméně nevylučují, že poškozených mužů může být mnohem více.

V souvislosti s těmito případy policie pátrá po ženě zachycené na videu, která by mohla k případu poskytnout důležité informace. „Pokud ženu znáte a víte, kde se nachází, sdělte nám tuto informaci na linku 158 nebo na telefonní čísla 974 578 324 a 601 313 978,“ žádá mluvčí.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Policie ČR

Štítky policie, internet, vydírání, sex, peníze, Pardubický kraj, pátrání, znásilnění

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Ruda Kr

Dámu neznám a podle učtu se dá dohledat majitel. Spíš by mě zajímalo která banka má nastavenou kameru tak, že zabírá i klávesnici.

Neděle, 21. února 2021, 14:27Odpovědět

Mám tvé intimní fotky, zaplať. Policie vyšetřuje vydírání mužů s erotickým příběhem  |  Krimi  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.