Počasí dnes14 °C, zítra18 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Řidič, který utopil auto v Metuji, se přišel sám udat na policii

Nedělní policejní honička v Náchodě skončila utopeným Passatem v řece Metuji. Řidič z místa nehody utekl a majitel auto nahlásil jako kradené. Jenže teď se tentýž majitel policii přiznal, až auto řídil sám.

Všechno začalo v neděli večer, kdy hlídka policistů Volkswagenu Passat naměřila v obci rychlost 80 km/h. Řidič však odmítl zastavit, naopak se policistům snažil ujet. To se mu ale nepodařilo a jeho zběsilý pokus o útěk skončil v řece Metuji, odkud auto museli vyprostit hasiči. Dvě osoby, které byly v Passatu, z místa podle svědků utekly.

„V průběhu vyšetřování se dostavil majitel vozidla, který nahlásil jeho odcizení,“ oznámila nám následně policejní mluvčí Lucie Konečná. Jenže tentýž majitel se nakonec policistům sám přišel přiznat, že auto řídil on sám.  
„Muž, který nejprve oznámil krádež vozidla policistům, se nyní přiznal, že právě on řídil vozidlo, které havarovalo do řeky. Lustrací policisté zjistili, že v době nehody nebyl díky trvajícímu zákazu řízení platným držitelem řidičského oprávnění, a proto mu v současné době hrozí ve správním řízení pokuta 25 až 50 tisíc korun a zákaz řízení od jednoho do dvou let,“ uvedla policejní mluvčí Šárka Pižlová.   
Policisté jako příčinu dopravní nehody vyloučili alkohol, jelikož se muž při oznámení krádeže vozidla v neděli večer podrobil dechové zkoušce, která vyšla negativně. Policie případ vyšetřuje.

Hodnocení článku je 80 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto HZS KHK

Štítky nehoda, policie, hasiči, Náchod, Metuje, Volkswagen Passat, Lucie Konečná

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Řidič, který utopil auto v Metuji, se přišel sám udat na policii  |  Krimi  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.