Počasí dnes17 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Na Trutnovsku a Náchodsku vykrádal auta před mateřskými školkami, teď už je ve vazbě

Lupič využíval momentu, kdy rodiče odvádí děti do školky. Během této chvíle se vloupal do aut před školkou, aby sebral kabelky, mobilní telefony nebo peněženky. Řádil v Trutnově, Dvoře Králové, v Náchodě nebo v Jaroměři.

39letý lupič se zaměřoval na rodiče, kteří vodí děti do školky. Respektive na jejich auta. „Násilím vnikl do zaparkovaných vozidel před mateřskými školkami, právě v době odvodu dětí do zařízení,“ popisuje policejní mluvčí Šárka Pižlová. V autech bral kabelky, mobilní telefony, peněženky, kreditní karty a další.

Zloděj řádil především v Trutnově, podle obvinění kradl i ve Vrchlabí, Dvoře Králové nad Labem, v okolí Náchoda a dvakrát zamířil i do Jaroměře.

Po zloději bylo vyhlášeno celostátní pátrání. Nakonec ho vypátrali trutnovští policisté při běžném dohledu nad veřejným pořádkem ve městě. „Při výslechu se kriminalistům potvrdil jejich typ, když se obviněný k majetkové trestné činnosti doznal. Uvedl, že kradl z důvodu nouze o zaměstnání a že nemá kde bydlet,“ říká mluvčí.

Obviněný skončil ve vazbě. Vzhledem k tomu, že loupil v době nouzového stavu, hrozí mu až osm let za mřížemi.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Policie ČR

Štítky policie, vazba, Trutnovsko, Náchodsko, krádež, okres Trutnov, okres Náchod, Trutnov, Náchod, Dvůr Králové nad Labem, Jaroměř, Vrchlabí

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Na Trutnovsku a Náchodsku vykrádal auta před mateřskými školkami, teď už je ve vazbě  |  Krimi  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.