Počasí dnes10 °C, zítra8 °C
Úterý 23. dubna 2024  |  Svátek má Vojtěch
Bez reklam

FOTO | VIDEO: V kapse čerstvý řidičák, v dechu dvě a půl promile. Mladík jízdu po Kostelci nad Orlicí nezvládl

Policisté vyjížděli v pondělí půl hodiny před půlnocí na Palackého náměstí v Kostelci nad Orlicí. Na téměř prázdném parkovišti naboural autem teprve osmnáctiletý mladík do zaparkovaného BMW. Cestou na parkoviště toho ale poničil víc. Důvodem byl alkohol, nadýchal téměř dvě a půl promile. Mladíkovi teď hrozí až tři roky za mřížemi.

Při ohledání auta, které mladík řídil, našli policisté i další poškození. Bylo jasné, že toho cestou sejmul víc. Shlédli proto městský kamerový systém a zjistili, že při projíždění kruhového objezdu na silnici I. třídy nezvládl řízení a vyjel na trávu, kde narazil do sloupu veřejného osvětlení.

Sjel zpátky na silnici, a poté najel na středový ostrůvek, kde mu v jízdě překážela dopravní značka. Nárazem byla odmrštěna na silnici. Ani to ho nezastavilo a pokračoval do centra. Právě tady narazil do zaparkovaného BMW.

Z vyšetřování vyplynulo, že řidič vypil před jízdou během hodiny přes tři deci vodky. 

„Policisté mladíka podrobili dechové zkoušce. Ta ukázala výsledek téměř 2,5 promile. Řidiči policisté zakázali další jízdu a zadrželi mu řidičský průkaz,“ říká policejní mluvčí Iva Kormošová.

Na autě, které si mladík vypůjčil od svého otce, byla škoda odhadnuta na sedmdesát tisíc korun. Na BMW šedesát tisíc a na sloupu a dopravní značce deset tisíc korun.

Mladíka, který má řidičský průkaz teprve od poloviny září, čeká obvinění z trestného činu ohrožení pod vlivem návykové látky. Ve vězení může strávit od šesti měsíců do tří let.

Ohodnoť článek

Foto Policie ČR

Štítky auto, mladík, náraz, BMW, značka, alkohol, řidičský průkaz. Kostelec nad Orlicí, Kostelec nad Orlicí, silnice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

FOTO | VIDEO: V kapse čerstvý řidičák, v dechu dvě a půl promile. Mladík jízdu po Kostelci nad Orlicí nezvládl  |  Krimi  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.