Počasí dnes14 °C, zítra18 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Celníci zmařili prodej padělaných grilů. V Hradci Králové jich zabavili přes stovku

Když se začne mluvit o padělku, většině se vybaví oblečení nebo kabelky. V tomto případě šlo o 128 grilů, které až nápadně připomínaly ty, co legálně vyrábí firma LotusGrill GmbH z Německa. Celní správa na ně narazila při kontrole skladů v Hradci Králové.

„Důvodem pro jejich zadržení je podezření, že došlo k zásahu do práva k průmyslovému vzoru, kterým je chráněn vzhled výrobku nebo jeho části,“ řekla mluvčí celníků Jitka Fajstavrová. Zároveň dodala, že hodnota originálních grilů by se pohybovala někde kolem jednoho milionu korun.

Více než stovka grilů skončila ve skladu Celní správy Královéhradeckého kraje. Nyní se bude rozhodovat o tom, zda se padělané zboží ekologicky zlikviduje. Společnost LotusGrill GmbH může podat žalobu na porušení práva duševního vlastnictví. V tu chvíli by Celní správa zahájila řízení o přestupku, v němž hrozí pachateli pokuta ve výši 10 milionu korun.

Hodnocení článku je 60 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Celní správa Královéhradeckého kraje

Štítky Celní, správa, Královéhradecký, kraj, Hradec Králové, gril, padělek, prodej, pokuta, video, foto, LotusGrill GmbH, sklad, kontrola, celní správa, Německo, Královéhradecký kraj

Celníci zmařili prodej padělaných grilů. V Hradci Králové jich zabavili přes stovku  |  Krimi  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.