Počasí dnes16 °C, zítra18 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Žárlivec napadl ve Smiřicích se sekerou jiného muže, ten skončil s vážným zraněním hlavy v nemocnici

Ze zvlášť závažného zločinu vražda ve stádiu pokusu, obvinil v těchto dnech vyšetřovatel z hradecké kriminálky pětatřicetiletého muže. V odpoledních hodinách 5. září napadl sekerou jednašedesátiletého muže sedícího na lavičce v Zámeckém parku ve Smiřicích. Napadený musel být transportován s vážným zraněním hlavy do nemocnice. Za pokus vraždy může jít útočník za mříže až na osmnáct let.

Přivolaní policisté útočníka na místě, kde k napadení došlo, zadrželi a podrobili ho dechové zkoušce. Nadýchal skoro jedno promile alkoholu. Odvezli ho do cely a odtud pak do vazební věznice.

„Následným prověřováním mu policisté prokázali, že se v polovině srpna v brzkých ranních hodinách vloupal po rozbití výlohy do jedné prodejny potravin na Smiřicku, odkud odcizil cigarety a láhve s alkoholem, čímž způsobil škodu za více jak 13 tisíc korun,“ říká policejní mluvčí Iva Kormošová.

Policisté zjistili, že muž byl v minulosti několikrát trestán, převážně za majetkovou trestnou činnost. Naposledy byl za krádež odsouzen v dubnu loňského roku. „Z vyšetřování vyplynulo, že pravděpodobným motivem byla žárlivost. Za pokus vraždy, krádež a poškození cizí věci muži hrozí trest odnětí svobody od 10 do 18 let.

 

 

Ohodnoť článek

Foto Policie ČR

Štítky útočník, sekera, zranění, nemocnice, Smiřice, policie, obvinění, úraz

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Žárlivec napadl ve Smiřicích se sekerou jiného muže, ten skončil s vážným zraněním hlavy v nemocnici  |  Krimi  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.