Počasí dnes23 °C, zítra17 °C
Úterý 21. května 2024  |  Svátek má Monika
Bez reklam

Po neshodách na zákaznické lince muž vyhrožoval, že vyhodí budovu operátora do vzduchu

Policejní komisař zahájil v těchto dnech stíhání proti osmačtyřicetiletému muži, kterého obvinil z přečinu šíření poplašné zprávy. Hrozil výbuchem budovy operátora v Hradci Králové. Z objektu bylo evakuováno dvacet osob. Muž může strávit za mřížemi až 3 roky.

Pravděpodobně naštvání z dlouhodobých neshod s jedním z mobilních operátorů ve spojení s alkoholem, vedly muže k zoufalému činu. Vše vygradovalo v pondělí večer.

Při opakovaném telefonátu na zákaznickou linku měl muž říct, že budovu operátora v Hradci Králové vyhodí do vzduchu. Výrok ještě doplnil tím, aby všichni odešli pryč, protože nikomu nechce ublížit.

Později se ukázalo, že šlo jen o výhrůžku a v jeho jednání sehrál svoji roli také alkohol. Ihned po oznámení se do budovy operátora sjely policejní hlídky. Evakuováno bylo dvacet lidí.

Budovu prohledal policejní psovod se služebním psem vycvičeným na vyhledávání výbušnin. Žádnou nenašel. „Policisté dále z provedených šetření zjistili údaje k volajícímu a stopa je dovedla až na Královédvorsko,“ řekl policejní mluvčí Lukáš Vincenc.

Tady pak zanedlouho v místě bydliště hlídka zadržela osmačtyřicetiletého muže, který výhružný telefonát uskutečnil. Skončil v policejní cele. Dechová zkouška ukázala přes dvě promile alkoholu.

„Obviněného muže po vystřízlivění podrobili kriminalisté potřebným úkonům a při výslechu uvedl, že celé situace lituje. Vzhledem k tomu, že nemá trestní minulost a jeho jednání by se dalo označit za zkrat, je dále stíhán na svobodě. V případě odsouzení mu nyní hrozí až tři roky odnětí svobody,“ doplnil mluvčí.

Ohodnoť článek

Foto Jan Luxík

Štítky policie, vyhrožování, operátor, Královédvorsko, vězení, Hradec Králové, alkohol

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Po neshodách na zákaznické lince muž vyhrožoval, že vyhodí budovu operátora do vzduchu  |  Krimi  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.