Počasí dnes17 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Senior napadl a zranil ve Vysokém Mýtě dva lidi sekerou, hrozí mu až výjimečný trest

Kriminálka obvinila čtyřiasedmdesátiletého muže, který napadl sekerou ve Vysokém Mýtě muže a ženu středního věku. Zraněný muž je ve vážném zdravotním stavu. Senior může skončit za mřížemi až na 20 let, dostat ale může i trest výjimečný.

Incident přiběhla v úterních odpoledních hodinách nahlásit na obvodní oddělení policie ve Vysokém Mýtě 45letá žena, která byla potřísněna krví. Uvedla, že ji a dalšího muže napadl majitel domu sekerou.

Dům, ve kterém k činu došlo je jen pár metrů od vysokomýtského oddělení. Podezřelý byl okamžitě zadržen a pro zraněného 33letého muže přiletěl vrtulník záchranářů. Sekeru na místě kriminalisté zajistili.

Útok proti muži měl být veden zvlášť surovým způsobem. Utrpěl velmi vážná zranění na horní polovině těla. Po stabilizaci a připojení k umělé plicní ventilaci ho vrtulník přepravil do Fakultní nemocnice v Hradci Králové. Do stejné nemocnice byla převezena sanitkou i žena, která měla středně těžká zranění v horní části těla.

„Krajští kriminalisté čtyřiasedmdesátiletého muže obvinili ze zvlášť závažného zločinu vraždy ve stádiu pokusu spáchaném na 33letém muži a z těžkého ublížení na zdraví ve stádiu pokusu, kterého se měl dopustit na 45leté ženě," řekla policejní mluvčí Eva Maturová.

O tom, jestli půjde útočník do vazby rozhodne v průběhu dnešního dne soud v Ústí nad Orlicí. Seniorovi hrozí trest odnětí svobody v rozmezí 15 - 20 let, případně výjimečný trest.  

Ohodnoť článek

Foto pixabay.com

Štítky sekera, senior, výjimečný trest, Vysoké Mýto, Hradec Králové, muž, žena, policie, Fakultní nemocnice Hradec Králové

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Senior napadl a zranil ve Vysokém Mýtě dva lidi sekerou, hrozí mu až výjimečný trest  |  Krimi  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.