Počasí dnes9 °C, zítra10 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

Hradecký soud potrestal útoky na zábavách podmínkami

Krajský soud v Hradci Králové dnes potrestal Tomáše Zechovského a Jana Rumpelu za rvačky na zábavách podmínečnými tresty. Zechovský, který je příslušníkem Vězeňské služby ČR a do vyřešení případů je postaven mimo službu, dostal tři roky vězení s podmínkou na čtyři roky a Rumpela tři roky na dva roky. Oba muže soud potrestal za pokusy těžkého ublížení na zdraví a výtržnictví, Zechovského také za ublížení na zdraví. Rozsudek není pravomocný, strany si nechaly lhůty na odvolání.

Podle spisu má Zechovský na svědomí dva útoky, přičemž Rumpela se na jednom z nich spolupodílel. Původně oběma obžalovaným hrozilo pět až 12 let vězení, po zmírnění právní kvalifikace tři až deset let vězení. Státní zástupce navrhoval pro oba obžalované podmíněné tresty.

Obžaloba viní Zechovského z toho, že 1. ledna 2018 nad ránem před barem v Novém Bydžově na Královéhradecku zbil podnapilého muže. Podle spisu na něj zaútočil "bez závažného důvodu a bez předchozího varování, vědom si své fyzické převahy a znalosti bojových umění." Napadený muž utrpěl zranění a tři týdny byl v pracovní neschopnosti.

"Neměl v úmyslu způsobit těžkou újmu na zdraví. Hodnotíme to jako prosté ublížení na zdraví, nikoli jako těžké," řekl v odůvodnění předseda senátu Luboš Sovák.

Druhý incident se stal 12. srpna 2018 nad ránem na taneční zábavě v obci Prasek na Královéhradecku. V tomto případě figurují oba obžalovaní.

Podle spisu surově zbili muže, který se krátce před tím dostal do konfliktu s Rumpelou. Obžaloba viní Zechovského, že několikrát udeřil pěstí poškozeného, kterého Rumpela držel, do hrudníku a hlavy. Poté, co poškozený spadl na zem, jej obžalovaní kopali do hlavy i trupu. Také druhý napadený muž utrpěl zranění.

Autoři

Štítky ČR, soud, věznice, Hradec Králové, Vězeňská služba České republiky, Krajský soud v Hradci Králové, Královéhradecký kraj, Nový Bydžov, zábava

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Hradecký soud potrestal útoky na zábavách podmínkami  |  Krimi  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.