Počasí dnes10 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Kriminálka řeší další případ podvodníka na internetu, údajný lékař vymámil z ženy z Trutnovska 780 tisíc

Je až neuvěřitelné, jak se i přes nespočet případů, kdy někdo naletí podvodníkovi na internetu, dějí tyto věci neustále dokola. Podvodníci totiž zkouší ověřené finty a jsou tak přesvědčiví. Policisté z Královéhradeckého kraje evidují již několikátý případ. Tentokrát skočila údajnému lékaři ze zahraničí na špek žena z Trutnovska. Vylákal z ní celkem 780 tisíc korun.

Žena se s domnělým doktorem seznámila skrze sociální sítě. Údajný lékař na zahraniční misi, ji měl zhruba po týdnu dopisování požádat, jestli ji může poslat balík. Ten by uschovala a on si ho následně vyzvedne.

Dopředu měl opět promyšlenou legendu, jak už to v těchto případech bývá zvykem. Napsal jí, že je na území, kde je válka, a z tohoto důvodu potřebuje zaslat své dokumenty a cennosti, aby mu je uschovala. Napsal ji také, že má poté v plánu přijet do České republiky.

Žena se zasláním souhlasila a své osobní údaje poskytla přepravní službě. Balíček měl cestovat tím stylem, že byl vždy někde problém a zásilku zadrželi. Kurýr požadoval zaslání peněz na úhradu poplatků, které žena zasílala pokaždé na jiný bankovní účet. Od dubna letošního roku tak postupně poslala téměř 780 tisíc korun.  

„Trutnovští kriminalisté nyní případ šetří pro spáchání trestného činu podvod, kterého se měl navíc neznámý pachatel dopustit v době vyhlášeného nouzového stavu. Při dopadení a odsouzení mu může hrozit až 8 letý pobyt ve vězení,“  říká policejní mluvčí Lukáš Vincenc.

„Podobné případy, při kterých podvodníci vystupují v konverzaci jako lékaři na zahraničních misích, vojáci či námořníci, nejsou bohužel ojedinělé. Na takové podvody už naletělo velké množství důvěřivých a oklamaných lidí. Ti žadatelům posílají své peníze na vymyšlené poplatky a než samotný podvod prohlédnou, přijdou mnohdy o statisíce,“ uzavírá mluvčí.

Čtete také:

Ohodnoť článek

Foto pixabay.com

Štítky policie, Trutnovsko, podvodník, lékař, zahraničí, peníze, okres Trutnov, Královéhradecký kraj, podvod, Česko, Internet

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Kriminálka řeší další případ podvodníka na internetu, údajný lékař vymámil z ženy z Trutnovska 780 tisíc  |  Krimi  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.