Počasí dnes17 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

V Hradci Králové chytla policie zdrogovaného řidiče. Od dvě hodiny později ho zastavila znovu, pod vlivem řídil jeho kamarád

Policie v Hradci Králové se o prodlouženém víkendu nenudila. Chytla hned několik řidičů pod vlivem drog. Jeden z nich si ale nedal říct. Po první kontrole zastavila policie jeho vůz znovu, tentokrát však řídil jeho spolujezdec. I ten byl pod vlivem drog.

„Vozidlo, ve kterém seděli dva muži, zastavila Městská policie Hradec Králové v neděli v jednu hodinu ráno poté, co řidič porušil zákazovou značku,“ vysvětluje mluvčí strážníků Eva Kněžourová. Při kontrole se nakonec ukázalo, že za volantem sedí muž, kterému policie před časem vzala papíry. Strážníci mu tak vysvětlili, že se dopouští trestného činu a dali mu dýchnout.

„Zkouška byla negativní, test na návykové látky však prokázal užití návykové látky. Řidič přiznal, že je jejich pravidelným uživatelem,“ dodává mluvčí.

O dvě hodiny později pak strážníčci zastavili to samé auto. Řidič neměl rozsvícená světla a před hlídkou prudce odbočil do vedlejší silnice. Při tom však vjel do protisměru a následně zase na krajnici svého pruhu.

„Za volantem seděl muž, který byl, jako spolujezdec, přítomen při předchozí události. Teď tvrdil, že chtěl vozidlo kamarádovi pouze přeparkovat. Před jízdou kouřil marihuanu a užívá i pervitin,“ dodává Kněžourová. Oba tak byli předáni do rukou státní policie.

Podobně se zachoval i řidič BWM, kterého stavila dopravní hlídka o den dříve. Jen co si řidič strážníků všiml, prudce zabrzdil a snažil se zaparkovat na nejbližším parkovišti. Následně se snažil vymlouvat na to, že se pouze lekl. Test na návykové látky nakonec potvrdil, že je pozitivní na amfetamin.

Ohodnoť článek

Foto MP Liberec

Štítky policie, alkohol, droga, řidič, Hradec Králové, strážník, městská, test, drogy

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V Hradci Králové chytla policie zdrogovaného řidiče. Od dvě hodiny později ho zastavila znovu, pod vlivem řídil jeho kamarád  |  Krimi  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.