Počasí dnes10 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Pátrání policistů po několika mužích bylo úspěšné, jednomu překazili jízdu autobusem

Policisté za sebou mají úspěšný týden. V jeho průběhu vypátrali čtyři osoby, po kterých vyhlásili pátrání kriminalisté rychnovského územního odboru. V jednom případě šlo i o pohřešovaného muže z Orlických hor. O jeho zdraví měli starost jeho blízcí.

Policistům neunikl třiadvacetiletý hledaný mladík. Všimli si ho, jak sedí v Kostelci nad Orlicí v jednom z autobusů. Odjet ho už nenechali. ,,Místní hlídka obvodního oddělení v Kostelci nad Orlicí si v dopravním prostředku všimla sedícího muže, ve kterém díky osobní znalosti poznala osobu, jejíž účast byla nutná k probíhajícímu trestnímu řízení, kterému se mladík doposud úspěšně vyhýbal, říká policejní mluvčí Alena Kacálková.

Jen jediný den trvalo, než jedenatřicetiletého muže vypátrali minulý čtvrtek policisté z Vysokého Mýta. Jakmile provedli nezbytné úkony, hledaného převezli rychnovským kriminalistům.

Dalšího muže vypátrala hlídka obvodního oddělení OOP 1 v Hradci Králové. Stalo se tak ve středu krátce před půlnocí. Nočního devětatřicetiletého chodce zkontrolovala a přišla na to, že je po něm od konce března vyhlášeno pátrání. Musel podat vysvětlení o jeho současném pobytu a pátrání tak mohlo být zrušeno.

A konečně čtvrtým pohřešovaným byl šestadvacetiletý muž z Orlických hor. O jeho zdraví a bezpečnost měly obavy osoby jemu blízké. „Muž se pohyboval dva týdny po Náchodsku a poté se vrátil zpět do místa svého bydliště. Blízko něj ho tam také v sobotu poznala hlídka dobrušských policistů,“ říká Kacálková. I po něm tak mohlo být pátrání ukončeno.

„Policisté napříč kraji pátrají každoročně po stovkách osob, které jsou buď pohřešované, nebo hledané. Každoročně bohužel pátrají i po stovkách ztracených a pohřešovaných dětí,“ doplňuje Kacálková.

Ohodnoť článek

Foto Policie ČR

Štítky policie, pátrání, rychnovsko, Orlické hory, Kostelec nad Orlicí, Vysoké Mýto, Hradec Králové

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Pátrání policistů po několika mužích bylo úspěšné, jednomu překazili jízdu autobusem  |  Krimi  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.