Počasí dnes14 °C, zítra18 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

VIDEO: Hradecká policie ukončila případ šílené jízdy zdrogovaného řidiče, který ohrozil život i zdraví několika lidí

Vyšetřovatel z hradecké kriminálky, ukončil na začátku března vyšetřování s návrhem na podání obžaloby na třicetiletého muže. Ten svoji šílenou jízdou městem, navíc pod vlivem pervitinu, ohrozil loni v červnu život i zdraví několika lidí. Pokud ho soud uzná vinným, za mříže může jít až na 8 let.

Během vyšetřování případu, vyšlo najevo, že den před červnovou šílenou jízdou narazil do odbočujícího auta na Pražské třídě v Hradci Králové. Z místa nehody ujel. Pochroumány byly naštěstí jen plechy nikomu se nic nestalo. I tak se škoda na autě, které poničil, dostala na 22 tisíc korun.

Muž nevlastnil nikdy řidičský průkaz a zákaz řízení, který mu byl udělován od roku 2005 několikrát, ho vůbec netrápil. Během 4 měsíců, byl přichycen 5 x při řízení auta a během necelých 3 měsíců způsobil 3 dopravní nehody. 

„V současné době je již na 30letého muže z Hradce Králové podána obžaloba, a pokud ho soud uzná vinným, za trestné činy obecné ohrožení, poškození cizí věci a maření výkonu úředního rozhodnutí mu hrozí trest odnětí svobody od 3 do 8 let,“říká policejní mluvčí Iva Kormošová.

Šílená jízda v Hradci Králové

Byla polovina června, půl jedenácté dopoledne a hlídka pohotovostního a eskortního oddělení si všimla osobního auta s řidičem, o kterém věděla, že má zákaz řízení. Vyzvala ho proto k zastavení. Místo toho ale šofér šlápl na plyn a začala zběsilá honička ulicemi města. Policistům ujížděl až 150 km/h, přejížděl plné čáry, jel na červenou, po chodníku, v protisměru, vyřítil se i na cyklostezku, na které jel téměř 100 kilometrovou rychlostí. Během šílené jízdy stihl nabourat i dvě auta. Řidič pak zatočil k nemocnici, kde prorazil závoru a kličkoval areálem. Tady ale narazil do jedné z nemocničních budov. „Až pod pohrůžkou namířené střelné zbraně celá posádka vystoupila a lehla si na zem,“ dodává Kormošová.

Osádku tvořili tři muži ve věku 29, 24 a 22 let. Všichni byli pod vlivem pervitinu. Po BMW, kterým uháněli, bylo vyhlášeno celostátní pátrání. Bylo kradené.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Policie ČR

Štítky policie, šílená jízda, Hradec Králové, pervitin, BMW, zdraví

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

VIDEO: Hradecká policie ukončila případ šílené jízdy zdrogovaného řidiče, který ohrozil život i zdraví několika lidí  |  Krimi  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.