Počasí dnes17 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Šmejdi si v Hradci Králové nedají pokoj. Policie řeší další případ

V úterý odpoledne se v Hradci Králové snažila „výhodné smlouvy“ na energie udat mladší žena. Ta obcházela byt po bytě až narazila na nájemce, který si nenechal nic líbit a zavolal policii. Hlídka Městské policie Hradec Králové ženu našla během pár minut.

„Přivolanou hlídku uvedl volající do domu a upřesnil, že na něj mladší žena zazvonila a po otevření dveří se začala ihned vyptávat na stávajícího dodavatele energie, načež ji on odmítl a přivolal strážníky,“ řekla tisková mluvčí strážníků Simona Pacltová. Strážníci ženě oznámili, že je podezřelá ze spáchání přestupku podomního prodeje, který bude projednávat magistrát města.

Prodej pochybných smluv jí šel pravděpodobně lépe než vymlouvání. Ani to jí totiž nepomohlo. „Mladá žena se pokoušela vymlouvat na judikát soudu, který vyjímá zprostředkování energií z podomního prodeje, ten se na ní však nevztahuje, a tak celá věc putuje na magistrát města k projednání,“ dodává Pacltová.

Nikdy nic podomnímu prodejci nepodepisujte

Podomní prodejci neboli tzv. „energetičtí šmejdi“, zneužívají nezkušenosti a důvěřivosti především starších lidí. Představují se jako zástupci stávajícího dodavatele energií, distributora nebo Energetického regulačního úřadu. Zároveň ale záměrně uvádí lživé nebo nepravdivé informace, aby případného zákazníka přiměli k podpisu.

Dalším trikem je podstrčení smlouvy o dodávkách energií k podpisu, přičemž podomní prodejce listinu vydává za neškodné potvrzení o své návštěvě. Smlouva se může vyklubat i z dokumentu, který byl prezentován jako nezávazná nabídka.

Ohodnoť článek

Foto pixabay.com

Štítky šmejdi, Hradec Králové, energie, podpis smlouvy, strážníci, přestupek, Energetický regulační úřad, policie

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Šmejdi si v Hradci Králové nedají pokoj. Policie řeší další případ  |  Krimi  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.