Počasí dnes17 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Dva policisté z Pardubic měli po 30 letech poslední den služby. Zachránili život dívce, která se pokoušela o sebevraždu

Policisté Michal a Standa by určitě mohli vyprávět dlouhé příběhy o tom, co během práce u policie zažili a jaká oznámení na tísňových linkách přijali. Jen na operačním středisku pracovali téměř 10 let. Poslední směna na 2. svátek vánoční se zdála být poklidná až do okamžiku, kdy na tísňovou linku 158 zavolala zoufalá žena, která oznamovala, že kvůli rozchodu s přítelem se její dcera přesvědčivě rozhodla ukončit svůj život a odjela automobilem neznámo kam.

Kolegové okamžitě vyhlásili pátrání po konkrétním vozidle, kterým se nešťastná žena měla pohybovat, a prověřili veškeré dostupné evidence, díky kterým zjistili, kam by její "poslední" cesta osobním vozidlem mohla směřovat. Jejich dlouholeté zkušenosti a intuice je nezklamala.

Zjistili vše potřebné o ní i příteli, padlo podezření, že může jet i na Chrudimsko. Nemýlili se - zmatenou a rozrušenou řidičku zastavila hlídka z chrudimského obvodního oddělení, která po vyhlášeném pátrání zbystřila a následně vůz ve svém rajónu zahlédla. Vzhledem k okolnostem, které tomuto pátrání předcházely, policisté přivolali lékařskou pomoc a maminku, která měla obavu o život, a zdraví dcery vyrozuměli, že pohřešovaná osoba je relativně v pořádku v rukou lékařů.

Co dodat na závěr? Nalezené ženě přejeme hodně sil k tomu, aby se s nastalou situací vypořádala a našla sílu jít dál, policistům, kteří se rozhodli ukončit svou mnohaletou kariéru, přejeme mnoho úspěchů v jejich další životní etapě.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Jan Luxík | Zdroj KŘP Královehradeckého kraje

Štítky Pardubice, policisté, záchrana života, okres Chrudim

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Dva policisté z Pardubic měli po 30 letech poslední den služby. Zachránili život dívce, která se pokoušela o sebevraždu  |  Krimi  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.