Počasí dnes9 °C, zítra8 °C
Čtvrtek 18. dubna 2024  |  Svátek má Valérie
Bez reklam

Policie odložila zářijovou vraždu v Červenem Kostelci, pachatel je mrtvý

Policie v polovině prosince odložila zářijovou vraždu v Červeném Kostelci na Náchodsku, protože pachatel zemřel. Kriminalisté od začátku roku do pátku 20. prosince evidovali v Královéhradeckém kraji včetně této pět vražd a tři pokusy, více než loni. ČTK to řekla krajská policejní mluvčí Eva Prachařová. Nejčastější příčinou těchto zločinů byly v letošním roce osobní vztahy, uvedla.

Na místě tragédie v Červeném Kostelci v jednom z rodinných domů zůstali 9. září dva mrtví muži ve věku 55 a 33 let. Vrahem byl starší z nich, který nakonec legálně drženou pistoli obrátil proti sobě. V letošním výčtu vražd a pokusů jde o čtvrtý případ.

V hradeckém kraji se první letošní vražda stala 3. června v obci Střevač na Jičínsku. Šlo o vraždu novorozence, ze které byla obviněna matka dítěte. Ženě hrozí až výjimečný trest.

Druhá vražda se stala 11. července v restauraci v Rychnově nad Kněžnou. Tehdy devětačtyřicetiletý muž tam zastřelil legálně drženou pistolí svoji manželku. Obviněnému, který se doznal, hrozí až 18 let vězení.

Ve třetím případě šlo o pokus o vraždu, který se stal 8. srpna ve Smiřicích na Hradecku. Tehdy čtyřiatřicetiletý muž v jednom z místních klubů pobodal nožem o dva roky staršího muže. Těžce zraněný muž měl štěstí, že byl na místě činu lékař, který mu pomohl.

Kriminalisaté vyšetřují jako pokusy o vraždu také útok nožem dospělého syna na otce z 24. září v obci Běchary na Jičínsku a útok mladíka na babičku z 19. října v obci Rožnov na Náchodsku. Mladík v té době byl ve věku mladistvého.

Další případ dokonané vraždy se stal odpoledne 17. listopadu v Broumově na Náchodsku. Jednapadesátiletý muž měl ve svém bytě bez použití jakékoli zbraně zavraždit o čtyři roky starší přítelkyni. Krátce před půlnocí se přišel udat na policejní oddělení. Hrozí mu až 18 let vězení.

Zatím poslední případ se stal 28. listopadu v jednom z bytů v Hradci Králové. Policisté z vraždy šestasedmdesátileté ženy obvinili jednačtyřicetiletého muže, který ji zabil pro peníze v jejím bytě. O úmrtí ženy se policie dověděla 29. listopadu a 2. prosince v noci podezřelého muže zatkla na Hořicku. Muž se k činu doznal. V případě odsouzení mu hrozí až dvacetileté vězení nebo výjimečný trest.

V hradeckém kraji kriminalisté loni objasnili čtyři pokusy o vraždu, z toho tři případy se staly již v roce 2017. V roce 2018 se tak stal jediný pokus vraždy, žádný nebyl dokonan.

Autoři | Foto Jan Luxík

Štítky ČR, kriminalita, vražda, 2019, Královéhradecký, policie, Červený Kostelec, Královéhradecký kraj, okres Náchod, pokus o vraždu, okres Jičín, Střevač, Rychnov nad Kněžnou

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Policie odložila zářijovou vraždu v Červenem Kostelci, pachatel je mrtvý  |  Krimi  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.