Počasí dnes17 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Majitel penzionu natáčel skrytou kamerou hosty v koupelně. Chtěl získat intimní materiály

Za nahrávání hostů skrytou kamerou dostal majitel penzionu z Dolní Kalné na Trutnovsku podmíněný trest odnětí svobody a trest propadnutí věci. Trest mu soud uložil takzvaným trestním příkazem. V tiskové zprávě to uvedl mluvčí trutnovské policie Lukáš Vincenc. Konkrétní výši trestu neuvedl. Server iDnes citoval vyjádření odsouzeného, že trest přijal.

Intimní záběry hostů muž podle policie pořizoval od loňského srpna do letošního února na pokojích a v koupelně. Muži hrozil trest až dvou let vězení.

"Po provedení všech dostupných úkonů policejní vyšetřovatel postoupil v těchto dnech veškerý spisový materiál státnímu zastupitelství s návrhem na podání obžaloby. Následně obviněný muž stanul u Okresního soudu v Trutnově a soudce ho trestním příkazem odsoudil k podmíněnému trestu odnětí svobody a propadnutí věci," uvedl mluvčí policie.

Na tajné nahrávání se přišlo poté, co si jeden z hostů penzionu všiml v koupelně skrytého nahrávacího zařízení. "Ubytované hosty muž nahrával při převlékání a provádění osobní hygieny s úmyslem si pořídit intimní záběry," uvedla dříve policie. Újmu spočívající zejména v porušení práva na soukromí muž podle kriminalistů způsobil osmadvaceti lidem.

Kriminalisté v penzionu zajistili dva počítače a nahrávací zařízení s paměťovými disky. "V paměti jednotlivých zařízení bylo zjištěno několik desítek souborů s videozáznamy a fotografiemi ubytovaných osob," uvedla policie. Zároveň se podle ní nepotvrdilo prvotní podezření, že na záznamech jsou zachyceni i lidé mladší 18 let. Na záznamech údajně byly převážně ženy.

 

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky ČR, soud, hotely, Trutnovsko, penzion, policie, koupelna, okres Trutnov, Dolní Kalná, iDNES.cz, Okresní soud v Trutnově

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Majitel penzionu natáčel skrytou kamerou hosty v koupelně. Chtěl získat intimní materiály  |  Krimi  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.