Počasí dnes8 °C, zítra7 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Neznámý pachatel ohlásil na internátu bombu. Budova musela být evakuována

Včera večer přijal operační důstojník na tísňové lince informaci o údajném uložení bomby na jenom z královéhradeckých internátů. Hovor oznamovatele, který nesdělil ani své jméno, trval pouhých několik sekund. Na místo okamžitě vyrazilo několik policejních hlídek.

Policisté bezprostředně po svém příjezdu vytyčili bezpečný prostor a s ohledem na obsah oznámení začali s evakuací studentů ze dvou internátních domů.

Ti se přesunuli do jiného objektu nedaleké školy, kde byli v bezpečí. Přístup k internátním domům byl policisty a strážníky po celou dobu zásahu střežen.

Na místo rovněž dorazili i policejní psovodi se svými speciálně vycvičenými psy a začali oba internátní domy okamžitě prohledávat. Ani v jednom z objektů naštěstí nebyl výskyt bomby potvrzen a studenti se záhy mohli do internátu opět bezpečně vrátit.

Policisté zahájili úkony trestního řízení pro spáchání přečinu šíření poplašné zprávy. Po oznamovateli, kterému v případě uznání viny za tento trestný čin hrozí až tříletý trest odnětí svobody, intenzivně pátrají.

Autoři | Foto KŘP HK

Štítky bomba, policie, pachatel, evakuace, dům

Neznámý pachatel ohlásil na internátu bombu. Budova musela být evakuována  |  Krimi  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.