Počasí dnes10 °C, zítra8 °C
Úterý 23. dubna 2024  |  Svátek má Vojtěch
Bez reklam

Podvodník požádal ženu z Hradce o poštovné čítající 50 tisíc eur, ta mu je poslala

Neznámý podvodník připravil prostřednictvím sociálních sítí třiačtyřicetiletou ženu z Hradce Králové o 1,3 milionu korun. Podvodník vystupoval jako námořní inženýr z Norska. Žena se s ním seznámila na internetové seznamce a postupně mu peníze poslala na poštovné na poslání balíku a na zaplacení různých fiktivních poplatků. Když žena žádný balík nedostala, obrátila se na policii.

Na Hradecku jde o několikátý podobný případ. Řekla to dnes řekla mluvčí hradecké policie Iva Kormošová. Policie varovala před tím, aby lidé neznámým lidem posílali peníze.

Žena se s údajným námořníkem seznámila na internetu letos v červnu, když prý plul přes Středozemní moře. Po nějaké době ji muž požádal, zda by jí mohl poslat balíček se svými osobními věcmi, u kterého je třeba zaplatit poštovné.

Lodi totiž hrozilo přepadení piráty. Žena mu uvěřila a necelých 50.000 v eurech zaslala," uvedla mluvčí. Pak žena platila za údajné proclení, pojištění, vývozní daň a jiné věci. Protože ženě došly vlastní úspory, vzala si u několika společností půjčky a půjčila si i od známých. Podvodníkovi hrozí až osm let vězení.

Podobný případ už kriminalisté letos řešili

Podobný případ hradecká policie řešila letos v březnu, kdy údajný americký novinář připravil devětatřicetiletou ženu z Hradce Králové o více než 640.000 korun. Muž vystupoval jako novinář pracující v Pákistánu. Také jemu žena poslala peníze na to, aby jí mohl poslat kufr s věcmi a penězi. Na policii se žena obrátila poté, když zjistila, že na fotce je místo Američana známý moderátor maďarské televize.

V lednu se na hradeckou policii obrátila třiašedesátiletá žena, která údajnému námořníkovi v potížích poslala téměř 400.000 korun. Již loni připravil údajný voják mezinárodní mise v Tel Avivu sedmašedesátiletou ženu téměř o milion korun. Žena podvodníkovi poslala všechny své úspory a ještě se zadlužila.

V dalším případě sedmatřicetiletá žena loni poslala 33.000 korun údajnému vojákovi speciálních pozemních sil americké armády v Damašku. Na zaplacení letenky muž žádal dalších 3000 dolarů. Jelikož tolik žena neměla, chtěla zaslat jen 2000 dolarů. Platbu ale jako podezřelou banka zablokovala.

 

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky ČR, kriminalita, internet, podvod, Hradecko, Hradec Králové, policie, peníze, Královéhradecký kraj, Norsko, Středozemní moře, Armáda Spojených států amerických, Pákistán, Damašek, Tel Aviv

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Podvodník požádal ženu z Hradce o poštovné čítající 50 tisíc eur, ta mu je poslala  |  Krimi  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.