Počasí dnes9 °C, zítra10 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

Čím dál tím víc řidičů jezdí pod vlivem drog, nebo alkoholu. Jen včera policisté přistihli tři hříšníky

Policisté v hradeckém kraji včera lapili tři řidiče, kteří nerespektovali zákony a usedli za volant pod vlivem návykových látek. V posledních měsících těchto řidičů přibývá.

Pětadvacetiletého mladíka za volantem osobního auta zn. Volkswagen Passat Variant combi zastavila ve městě včera hodinu před půlnocí hlídka rychnovských policistů. U muže provedla orientační dechovou zkoušku, při které mu naměřila hodnotu 2,31 promile alkoholu v dechu. Tím u něj nejen noční jízda skončila. Muž u sebe navíc neměl řidičský průkaz. Po nezbytných úkonech si na policejní služebně vyslechl podezření z přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky.

Podezření ze stejného přečinu si vyslechl i osmadvacetiletý muž, kterého zastavila hlídka týnišťských policistů v Česticích. Při běžné silniční kontrole půl hodiny po půlnoci u řidiče osobního auta zn. Audi muži zákona provedli orientační test na přítomnost návykových látek, který vykázal pozitivní hodnoty na látky metamfetamin/amfetamin. Muž se podrobil lékařskému vyšetření spojenému s odběrem krve a moči a na základě toxikologického posudku byly u něj policisté zahájili úkony trestního řízení.

Policisté ze stejného obvodního oddělení sdělili podezření z přečinu maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání i čtyřiadvacetiletému muži za volantem osobního auta zn. Renault Laguna. Ten v Ličně řídil vůz i přesto, že má příkazem Městského úřadu v Rychnově nad Kněžnou uložený zákaz řízení všech motorových vozidel až do roku 2020, který se mu takto ještě prodlouží.

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky Alkohol, drogy, policie, přestupky, trestné činy, automobil, Královéhradecký kraj, Audi, Volkswagen Passat Variant, Čestice

Čím dál tím víc řidičů jezdí pod vlivem drog, nebo alkoholu. Jen včera policisté přistihli tři hříšníky  |  Krimi  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.