Počasí dnes7 °C, zítra8 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Řidič, který včera zemřel po střetu s vlakem, nerespektoval světelnou signalzaci

Řidič osobního vozu zemřel včera odpoledne, když se jeho auto střetlo s vlakem na nechráněném přejezdu v Sověticích na Hradecku vjel na přejezd ve chvíli, kdy svítila signalizace.

"Asi čtyřicetiletý muž utrpěl vážná zranění, přes resuscitaci a všechny snahy zasahujících posádek na místě podlehl svým zraněním," řekl mluvčí krajské záchranky Ivo Novák.

Na místě zasahoval také záchranářský vrtulník. "Pro cestující jsme vyslali evakuační autobus, ve vlaku jelo asi 20 lidí," řekla mluvčí krajských hasičů Martina Götzová.

Nehodou ze zabývá policie a drážní inspekce. Podle mluvčího inspekce Martina Drápala je škoda na motorovém osobním vlaku okolo 100.000 korun.

Nehoda se stala na železničním přejezdu bez závor a signalizace zabezpečeném pouze výstražnými kříži. Podle policie řidič s největší pravděpodobností nerespektoval svislou dopravní značku: Stůj, dej přednost v jízdě. "Na přejezd vjel v okamžiku, kdy z pravé strany jel motorák," uvedla mluvčí hradecké policie Iva Kormošová.

Vlak po nárazu několik metrů tlačil auto před sebou. "Vlivem nárazu auto skončilo v pravém příkopu asi 20 metrů za přejezdem, kde narazilo do oplocení rodinného domu. Jelo směrem na Sovětice," řekla Kormošová.

Autoři | Foto KŘP HK

Štítky ČR, nehoda, úmrtí, Hradecko, 3.VERZE, policie, Královéhradecký kraj, Ivo Novák

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Řidič, který včera zemřel po střetu s vlakem, nerespektoval světelnou signalzaci  |  Krimi  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.