Počasí dnes16 °C, zítra18 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Zadržený muž z Pod Strání s puškou nejprve ohrožoval obyvatelé čtvrti

V jednom z bytů v panelovém domě na Moravském Předměstí v Hradci Králové se včera v podvečer zabarikádoval ozbrojený muž. S přivolanou policií odmítal komunikovat, proto do bytu vnikla zásahová jednotka, která muže zadržela. Potvrdila to mluvčí královéhradecké policie Magdaléna Vlčková. Kvůli zásahu policie bylo z domu přechodně evakuováno několik desítek osob.

Televize Nova, která na případ upozornila, s odvoláním na informace místních obyvatel uvedla, že muž chodil před panelovým domem a v rukou držel dlouhou střelnou zbraň. Pak se zabarikádoval v přízemí domu v bytě, kde kdysi bydlel. V poslední době z něj byl ale opakovaně vykazován kvůli domácímu násilí. Podle Novy se údajně ozvaly i dva výstřely.

Do ulice Milady Horákové vyjela policejní hlídka kolem 18:30 kvůli nahlášenému fyzickému napadení v jednom z bytů. V době příjezdu hlídky už z bytu odcházeli lidé, kteří uvedli, že muž je ozbrojený, což se následně potvrdilo. „Krátce nato přestal muž s policisty komunikovat a nekomunikoval ani s přivolaným vyjednavačem,“ popsala situaci Vlčková.

Policie proto z bezpečnostních důvodů evakuovala obyvatele celého šestipatrového domu do autobusu hasičů. „Zásahová jednotka poté vnikla do bytu a muže na místě zpacifikovala,“ uvedla policejní mluvčí.

Muže si převzali do péče lékaři. Zda držel zbraň legálně, zatím není jasné. Při zásahu, do kterého se zapojilo kolem tří desítek policistů, nebyl nikdo zraněn.

V současné době pokračují výslechy svědků, muž je v policejní cele. "V bytě nalezená dlouhá zbraň bude v následujících dnech podrobena znaleckému zkoumání z oboru balistika," uvedla Vlčková.

Autoři | Foto Joe Deacon

Štítky ČR, kriminalita, Hradec Králové, policie, dům, Moravské Předměstí, TV Nova, Milada Horáková

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Zadržený muž z Pod Strání s puškou nejprve ohrožoval obyvatelé čtvrti  |  Krimi  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.