Počasí dnes17 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

FOTO: Hořela garáž u rodinného domu. Majitel se při hašení popálil

Tři jednotky hasičů byly vyslány k ohlášenému požáru garáže, která je součásti rodinného domu v Opočně. Ještě před jejich příjezdem hasil sám majitel domu, který se při tom nadýchal kouře a popálil na rukou.

Při příjezdu jednotek na místo události byla garáž, která přímo sousedila s domem, silně zakouřená. Hasiči provedli průzkum objektu v dýchací technice. „Část ohnisek se podařilo uhasit majiteli, další hasiči během průzkumu objevili a dohasili,“ uvedla mluvčí hasičů Martina Götzová

Likvidace požáru byla ohlášena velitelem zásahu v 14:23 hod. „Člověku, který se požár snažil hasit, podali hasiči kyslík a poskytli mu první předlékařskou pomoc, protože se popálil na rukou. Osobu si následně převzali do péče zdravotničtí záchranáři,“ dodala mluvčí.


Proč začalo hořet, to je stále předmětem vyšetřování, ale pravděpodobnou příčinou byla technická závada na gravírovacím plotru, který byl v garáži umístěn. „Vyšetřovatel hasičů si vyžádal na místo události součinnost zástupce Institutu ochrany obyvatelstva z Lázní Bohdaneč,“ podotkla Götzová. 

Škoda, kterou požár způsobil, byla předběžně vyčíslena na 800 tisíc korun, podařilo se uchránit hodnoty ve výši asi 2,2 milionu korun.

Autoři | Foto HZS KHK

Štítky požár, hasiči, opočno, garáž, rodinný dům

FOTO: Hořela garáž u rodinného domu. Majitel se při hašení popálil  |  Krimi  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.