Počasí dnes16 °C, zítra18 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

FOTO: Uprostřed noci začal hořet dům, oheň ho zcela zničil. Rodina stihla utéct

Asi pětimilionovou škodu napáchal požár, ke kterému došlo v noci na neděli v ulici Na Přebytku v Trutnově. Oheň byl nahlášen po druhé hodině ráno. Obyvatelé z domu stihli utéct před příjezdem hasičů.

„Na likvidaci požáru nasadili hasiči několik vodních proudů, plameny však zasáhly celou budovu. Vzhledem k faktu, že se jednalo o dřevostavbu se specifickou konstrukcí, bylo hašení pro zasahující jednotky obtížné,“ popsala mluvčí hasičů Martina Götzová.

Při zásahu museli hasiči využívat dýchací techniku a zároveň byla zřízena čerpací stanoviště, aby byl na místě události dostatek hasebních prostředků. „Požár se podařilo hasičům lokalizovat v 10:12, likvidaci ohlásil velitel zásahu v 13:13. Místo zásahu hasiči předali a dohlídku nad požářištěm bude vykonávat do večerních hodin místní dobrovolná jednotka,“ dodala mluvčí.




Příčina požáru je v šetření, škoda je předběžně odhadnuta na asi pět milionů korun. „Výší škody se tento požár řadí mezi tři události s nejvyšší škodou, u kterých hasiči v Královéhradeckém kraji letos zasahovali,“ uzavřela Götzová.

Autoři | Foto HZS KHK

Štítky hasiči, Trutnov, požár, dům, Královéhradecký kraj

FOTO: Uprostřed noci začal hořet dům, oheň ho zcela zničil. Rodina stihla utéct  |  Krimi  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.