Počasí dnes9 °C, zítra10 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

Inspekce poslala mladistvé koupit alkohol. V polovině obchodů jim ho prodali

Česká obchodní inspekce provedla kontrolní akci zaměřenou na prodej alkoholu a tabákových výrobků mladistvým. V hradeckém a Pardubickém kraji poslala nezletilé figuranty do dvanácti obchodů a hned v šesti jim alkohol prodali. Prodejcům hrozí až pětimilionová pokuta.

Figuranty, kterým bylo 16 a čerstvě 17 let, inspektoři namátkově  poslali do potravin, cukrárny, trafiky i obchodního řetězce. V šesti případech, bez ověření věku a doprovodu osoby starší 18 let, byl figurantům prodán alkoholický nápoj, dokonce i lihoviny. V jednom případě byla prodána elektronická cigareta včetně náplně.

„Za porušení zákona č. 65/2017 Sb., o ochraně zdraví před škodlivými účinky návykových látek, hrozí obchodníkům pokuta až do výše 5 milionů korun. Vzhledem k citlivosti a vážnosti kontrol s tímto zaměřením budou kontrolní akce probíhat namátkově i nadále v roce 2019,“ řekl k závěrům kontrol ředitel ČOI pro Královehradecký a Pardubický kraj František Švihlík.

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky ČOI, česká obchodí inspekce, alkohol, prodej alkoholu, Česká obchodní inspekce, Pardubický kraj, František Švihlík, obchod

Inspekce poslala mladistvé koupit alkohol.  V polovině obchodů jim ho prodali  |  Krimi  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.