Počasí dnes11 °C, zítra10 °C
Pátek 4. října 2024  |  Svátek má František
Bez reklam

Nejdřív chtěl ukrást auto, pak šperky. Jenže vždycky ho chytli

Když je někdo nepoučitelný, tak na to většinou dojede... A přesně to se stalo pětadvacetiletému mladíkovi, který se hned dvakrát dostal na hranu zákona. Jenže ani jednou se mu nepodařilo jeho záměr uskutečnit. Vždycky skončil v rukách mužů zákona.

Poprvé se měl na scestí vydat na začátku června. „Tehdy měl mladík pod vlivem omamných látek vniknout do dvoru firmy, kde se snažil sebrat motocykl,“ popsala policejní mluvčí Eva Prachařová. Když mu to nešlo, rozhodl se odjet s firemním autem. Jenže neujel ani pár kilometrů a havaroval. 

Netrvalo dlouho a policisté ho dostihli. Tehdy navíc způsobil škodu více než 100 tisíc korun. Podruhé se s mladíkem setkali o pár týdnů později, když se pokusil ukrást v jedné náchodské prodejně zlaté přívěsky. „Ani to mu ale nevyšlo. Sice z obchodu utekl se zlatými šperky, jen chvilku po útěku ho ale vypátrala hlídka v jedné z ulic,“ komentovala Prachařová. 

A protože hrozilo, že by na svobodě mohl muž páchat další trestní činy, skončil zatím ve vazební věznici, kde si počká na výsledky vyšetřování. Za podezření ze spáchání přečinů poškozování cizí věci, maření výkonu úředního rozhodnutí a zločinu krádež mu hrozí až osm let za mřížemi.

Autoři | Foto Dominik Svoboda

Štítky krádež, krimi, Náchodsko

Nejdřív chtěl ukrást auto, pak šperky. Jenže vždycky ho chytli  |  Krimi  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.