Počasí dnes23 °C, zítra21 °C
Středa 15. května 2024  |  Svátek má Žofie
Bez reklam

Mladíci ukradli historickou motorku, do dvou týdnů byla doma

Jaké překvapení čekalo majitele chalupy, když zjistil, že mu ji kdosi vykradl. Zmizela celá řada věcí a mezi nimi i milovaný historický motocykl značky ČZ. Policistům se naštěstí podařilo viníky rychle vypátrat.

Po pachatelích, kteří vykradli chalupu v obci Liberk, pátrali policisté jen pár dnů a měli jasno. „Incidentu se dopustili mladíci ve věku dvacet a pětadvacet let z Dobrého a Kostelce nad Orlicí,“ informovala policejní mluvčí Alena Kacálková.

Ti si při své nezákonné návštěvě odnesli a odvezli z garáže chalupy pájecí pistoli, aku vrtačku, zmíněný historický motocykl, i další terénní motorku značky Enduro. „Způsobili tak desetitisícovou škodu,“ vysvětlila Kacálková. Policisté okamžitě rozjeli pátrání po autorech krádeže a do dvou týdnů je lapili. 

Ukázalo se, že to nejsou žádní nováčci a s policisty se už dobře znají. Nyní tak byli obviněni z přečinů krádeže a porušování domovní svobody, za které by mohli strávit za mřížemi až pět let. A co se stalo s ukradenými věcmi? Tohle je prostě happy end, naprostá většina se jich bez újmy vrátila k majiteli.

Autoři | Foto PČR

Štítky Rychnovsko, krimi, krádež, zloději, chalupa, Kostelec nad Orlicí, Liberk

Mladíci ukradli historickou motorku, do dvou týdnů byla doma  |  Krimi  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.