Počasí dnes16 °C, zítra18 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Psovod Michal Záruba je Policistou roku. Jako první vycvičil psa proti aktivnímu střelci

Jedno z ocenění při slavnostním vyhlášení ankety Policista roku doputovalo i do Královéhradeckého kraje. Psovod Michal Záruba jako první u nás vycvičil psa na zneškodnění aktivního střelce. Pes Luxor už dokázal vypátrat sedmnáct pachatelů.

„Michal Záruba byl oceněn v kategorii specialista roku. Kromě dvacetileté služby u Policie ČR za ním stojí i profesionální nevšední výcvik a příprava psa Poluxe, který byl jako vůbec první služební pes vycvičen proti takzvanému aktivnímu střelci,” uvedla mluvčí policie Lucie Konečná.

Služební pes Polux pod jeho vedením vypátral celkem sedmnáct pachatelů, dva z nich přímo zadržel. „Z různých míst činu vypracoval nesčetné množství pachových stop, kdy v pěti případech tak ověřil pohyb pachatele, kterému byla na základě této pachové stopy trestná činnost teprve dokázána,” dodala mluvčí s tím, že dokázal zachránit tři pohřešované osoby.

Podívejte se na Poluxe přímo v akci

„Michal Záruba svým profesionálním přístupem zlepšuje image Policie České republiky, a to zejména v oblasti služební kynologie. Sám je etickým a morálním vzorem pro své kolegy a především uznávaným specialistou, který má své domovské sídlo na Trutnovsku, ovšem v rámci služby zasahuje na celém území Královéhradeckého kraje,” uzavřela Konečná.

Autoři | Foto Policie ČR

Štítky policie, policista roku, michal záruba, polux, pes, Královéhradecký kraj, Policie České republiky, Lucie Konečná

Psovod Michal Záruba je Policistou roku. Jako první vycvičil psa proti aktivnímu střelci  |  Krimi  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.