Počasí dnes9 °C, zítra10 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

Nakoupené dárky Ježíšek nepřinese. Ze sklepů se ztratily hračky, elektronika nebo zábavní pyrotechnika

Hned dvě rodiny z Hradce Králové se tomto týdnu setkaly s vloupáním do sklepních kójí v obytných domech. V obou případech se "ztratily" dárky, které měl 24. prosince přinést Ježíšek. Zloděj si odnesl např. hračky, elektroniku, ale i zábavní pyrotechniku.

„Tento týden policisté z obvodního oddělení 3 Hradec Králové přijali již dvě oznámení o krádeži. Obě se týkají krádeže ze sklepů, kdy neznámý pachatel nezjištěným způsobem vnikl do společných prostor obytných domů a poté do sklepních kójí,“ řekla mluvčí policie Iva Kormošová.

K jedné krádeži, při které majitelka sklepu přišla o oblečení a hračky v hodnotě 4 tisíc korun, došlo v ulici Milady Horákové. Druhé vloupání se odehrálo v ulici Písečná. Zloděj si odnesl zábavní pyrotechniku, vysavač, monitor a další věci, vše za více než 13 tisíc korun. 

„Policisté oba případy vedou jako trestný čin krádež a porušování domovní svobody, u čehož trestní zákoník pamatuje až na tříletou sazbu trestu odnětí svobody,“ uzavřela Kormošová.

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky Policie ČR, vloupání, dárky, krádež, Vánoce, hračka, zábavní pyrotechnika, sklep, Ježíšek, Hradec Králové, Milada Horáková

Nakoupené dárky Ježíšek nepřinese. Ze sklepů se ztratily hračky, elektronika nebo zábavní pyrotechnika  |  Krimi  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.